1 av 2
- Foto: PETA
2 av 2
- Foto: Jae C Hong

Shields prisad som vegetarian

Vegetarian och elitidrottare? UFC-stjärnan Jake Shields fick nyligen pris för sin djurvänliga livsstil.


Jake Shields

Ålder: 32 år

Längd: 183 centimeter

Vikt: 77 kilo

Record: 26-4-1

Aktuell: Går titelmatch på UFC 129 den 30 april. Utsedd till mest djurvänliga idrottare på Libby Awards.

Att det går att kombinera en vegetarisk livsstil med att vara en av världens bästa kampsportare är Jake Shields ett levande exempel på.

Under Libby Awards tilldelades Shields nyligen priset i kategorin mest djurvänliga idrottare.

- Jake Shields är levande bevis på att vara vegetarian är ett vinnande koncept såväl för din hälsa som för djur, säger Dan Shannon, ordförande i Peta2.

Libby Awards delas ut för att uppmärksamma djurvänliga personer och produkter. Bakom priset finns organisationen Peta2, en av världens största ungdomsorganisationer för djurrätt.

Shields är inte ensam

Shields är inte den enda MMA-stjärnan som inte äter kött. Han vann nämligen priset i konkurrens med Strikeforces KJ Noons.

En annan fighter som gått ännu längre är UFC-veteranen Mac Danzig som är vegan sen 2004.

I sin nästa match ska Shields utmana Georges St. Pierre om bältet i weltervikt. De båda möts på UFC 129 den 30 april i Toronto.

Se Shields prata om sitt val att vara vegetarian.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart: Så blir EM-motståndet för Sverige

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

1 timme sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

1 timme sedan
Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

3 timmar sedan
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

3 timmar sedan
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.