Kim Ekdahl du Rietz blev matchens stora underhålling.
1 av 5
Kim Ekdahl du Rietz blev matchens stora underhålling. - Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX /
Det serbiska laget visade sig vara en hård nöt att knäcka.
2 av 5
Det serbiska laget visade sig vara en hård nöt att knäcka. - Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX /
I inledningen av matchen hade Serbien det svenska laget i brygga.
3 av 5
I inledningen av matchen hade Serbien det svenska laget i brygga. - Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX /
Tobias Karlsson, i bakgrunden, var en av matchernas gigant.
4 av 5
Tobias Karlsson, i bakgrunden, var en av matchernas gigant. - Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX /
5 av 5
- Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX /

Underbart Sverige

Det svenska handbollslandslaget var pressat att vinna den första gruppspelsmatchen i den andra omgången mot ett urstarkt Serbien.


Matchens lirare:

Kim Ekdahl du Rietz var utan tvekan matchens gigant. Med fem mål i den andra halvleken ledde han det svenska laget till seger i den otroligt viktiga matchen mot Serbien.

Dessutom ska en extra eloge ges till den andre unge spelaren, Oscar Carlén, och lagkaptenen Tobias Karlsson som båda visade upp en astronomisk vilja. Carlén stod för fem mål och Karlsson var en gigant i det svenska försvaret.

MALMÖ. Det svenska handbollslandslaget ställdes under lördagskvällen mot Serbien i en riktig ödesmatch. Ett Serbien som inte direkt imponerat under turneringens gång.

Återigen skulle bara Sverige vinna.

Men efter en trevande inledning där svenskarna snabbt hamnade i två måls underläge, såg inte mycket ut att gå Sveriges väg.

Kim Andersson drällde med bollen. Kim Ekdahl du Rietz tog alldeles för många utvisningar och den serbiska offensiven tvingade Staffan Olsson att byta målvakt.

Mattias Andersson började som burväktare men efter den dåliga starten på matchen byttes han ut till förmån för Johan Sjöstrand.

När domaren blåste för halvtid hade svenskarna reparerat det mesta av skadan och låg endast i underläge med ett mål. Mycket tack vare ett gediget målvaktsspel.

Andra halvlek blev en nagelbitare

Sverige kom ut från omklädningsrummet som ett helt annat lag. Energin sprudlade. Tobias Karlsson var en otrolig drivkraft på planen och publiken var inte sena att reagera.

Jonas Larholm kom igång, försvaret genererade missar och den svenska offensiven med Kim Ekdahl du Rietz i spetsen började äntligen visa vad de kan.

– De spelade typiskt östeuropeiskt, så matchen blev lite tuffare än vad vi väntat oss. Vi agerar på ett helt annat sätt i dag än jämfört med matchen mot Argentina. Vi spelar med en helt annan glöd i dag, säger en av matchens lirare, Oscar Carlén till TV4.

Matchen slutade 28-24 men trots segern är det fortfarande en lång väg att gå för det svenska laget. Nästa match spelas under söndagskvällen och då möter Sverige en av förhandsfavoriterna, Kroatien.

Och då kommer det definitivt krävas ännu bättre spel om svenskarna ska kunna rå på det kroatiska laget.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!