Lördag 25 Sep
Stockholm

Danmark gav svenskarna en läxa

Arrhenius hade inte en chans mot ett bra försvarspelande Danmark.
1 av 5
Arrhenius hade inte en chans mot ett bra försvarspelande Danmark. Foto: Andreas Hillergren/AP/SCANPIX
Inte ens Kim Ekdahl Du Rietz lyckades mot det danska försvaret.
2 av 5
Inte ens Kim Ekdahl Du Rietz lyckades mot det danska försvaret. Foto: Andreas Hillergren/AP/SCANPIX
Det rådde tivel om vilket lag som hade hemmaplan och inte.
3 av 5
Det rådde tivel om vilket lag som hade hemmaplan och inte. Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
4 av 5
5 av 5

Sverige hade ett enormt självförtroende efter den fina insatsen mot Kroatien. Men under matchen mot ärkerivalen gav danskarna Ola Lindgren och grabbarna en läxa i hur kontringshandboll ska spelas.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Olsson inför Frankrike

Sverige kommer möta Frankrike under fredagens stora semifinal.

– Vi möter helt enkelt världens bästa lag på fredag, så det är bara att satsa allt vi har mot dem, säger förbundskaptenen, Staffan Olsson inför den tuffa semifinalen.

– Det är klart att det kommer bli tufft men vi har visat tidigare under turneringen att vi faktiskt kan slå även de bästa lagen.

MALMÖ. Det rådde en stämning i Malmö Arena som mycket väl kunde tolkas som att Sverige och Danmark delade på hemmaplanen. Den danska publiken var riktigt i farten och än värre blev det för svenskarnas del, när de danmark spelade ut hela sitt register mot en svag värdnation.

Det svenska spelet från matchen mot Kroatien var som bortblåst. Samtidigt spelade Mikkel Hansen och de danska spelarna med ett högt tempo, bra passningsspel och kontringar i världsklass.

– Sverige tappade matchen under den första halvleken, även om vi kom tillbaka starkt under den andra var det aldrig något snack om saken, konstaterade TV4:s handbollsexpert, Stefan Lövgren efter matchen.

Matchen slutade 27-23 till danskarna efter ett sensationellt fint spel från den danske målvakten Niklas Landin Jacobsen och målskytten Lars Christiansen. Nu kommer svenskarna att ställas mot, enligt experterna, världens bästa lag - Frankrike.

– Det är inte helt omöjligt att vi hade ställt upp med ett bättre lag om vi hade haft kniven mot strupen, berättade förbundskaptenen Staffan Olsson till TV4.

Kommentera
Kopiera länk
Dela