Sverige får nu rikta in sig på bronsmatchen på söndag.
1 av 3
Sverige får nu rikta in sig på bronsmatchen på söndag. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
2 av 3
- Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
3 av 3
- Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX

Det var så nära, Sverige

Det blir ingen VM-final för Sverige som förlorade semifinalen mot Frankrike med 29-26.


Sveriges väg till semifinalen

Sverige inledde handbolls-VM på bästa möjliga sätt efter en enkel seger mot nederlagstippade Chile. Efter det följde en nervös vinst över de snabba sydkoreanerna.

Sedan kom den stora brakförlusten. Argentina besegrade ett håglöst Sverige med siffrorna 26-22 och den stora drömmen om medalj på hemmaplan såg ut att rinna ut i sanden.

Sverige var piskade att vinna mot Polen, vilket vi även gjorde efter en makalös insats från försvaret.

Efter avancemanget till andra gruppspelet stod svenskarna för två gedigna insatser, där bland annat Johan Sjöstrand fullständigt stängde igen mot tuffa Kroatien. En match som innebar att vi hade kvalificerat oss för semifinal.

Förlusten mot Danmark var av formell betydelse med undantag att vi nu ställs mot kanske turneringens bästa lag, Frankrike. Och nu är det inte mycket som talar för värdnationen, men större mirakel har skett.

MALMÖ. Med den fanatiska hemmapubliken i ryggen startade Sverige matchen bra. De ledde med 4-2 - men då kom Frankrikes vändning.

Sedan fortsatte fransoserna att spela bra och gjorde fyra raka mål. Det tvingade de svenska förbundskaptenerna Ola Lindgren och Staffan Olsson att ta timeout.

Det hjälpte inte speciellt mycket utan Sverige låg under med 15-12 i halvtid.

- Det är tufft. Jag tycker inte vi gör någon bra halvlek alls men vi ligger bara under med tre bollar så nog ska vi kunna vända det här, sa Kim Ekdahl du Rietz till TV4 i pausen.

Stornationen fortsatte att spela bra efter halvtidsvilan och ledde som mest med sju bollar. Då klev svenskarna fram och låg under med 25-20 när det var tio minuter kvar av matchen.

Efter tre snabba mål var vändningen riktigt nära - men hoppet släcktes när Oscar Carlén drog på sig en utvisning.

- Vi hade otroligt mycket energi och kraft efter den upphämtningen men sen tappar vi bollen i fem mot sex, säger förbundskaptenen Olsson.

Slutresultatet blev 29-26 och nu på söndag är det dags för bronsmatch.

- Det är ju bara spekulationer, men det kändes som vi var jäkligt nära att skaka dem där, avslutar den långhårige ledaren.

/
/
/
/
VM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!