1 av 3
- Foto: Ulrika Johansson Hybrant/Nyheter24
2 av 3
- Foto: Ulrika Johansson Hybrant/Nyheter24
3 av 3
- Foto: Ulrika Johansson Hybrant/Nyheter24

Skotte tystade publiken

Paul Reed slog ut Hamid Corassani i Lisebergshallen. I övrigt blev The Zone FC 8 till stor del en bra kväll för svenskarna.


Mer om galan

Missa inte vår stora bildspecial från Lisebergshallen.

Det fullständiga resultatet samt en analys av samtliga åtta matcher finns hos MMABloggen.

Lisebergshallen var inte riktigt fullsatt under lördagens The Zone FC 8 "Inferno", men de drygt 2000 åskådarna skapade ändå en fantastisk stämning.

Efter att titelmatchen i mellanvikt blivit struken fick Hamid Corassani (10-3) och Paul Reed (16-8-1) stå för huvudmatchen.

Mötet gick i fjädervikt och Corassani ställde sin förlustfria svit på sju matcher på spel.

Inledningsvis var det också Corassani som hade kommandot och pressade Reed stående samt med nedtagningar. Men i rond två kom Reed ut med en tydligare plan och började sätta jabb efter jabb.

Det hela utvecklades till en boxningsmatch och när Corassani skakade Reed med en kombination kontrade skotten omedelbart mot en oförberedd Corassani som gick i golvet.

På marken var det bara en tidsfråga innan matchen skulle ta slut då Reed regnade ner slag utan att Corassani kunde undkomma. Efter 3:28 av rond två bröt domaren matchen.

Fyller snart 40

– Jag är 39 år och jag kommer att gå i pension snart. Men jag ville inte sluta med en förlust utan jag ville gå en stor match först, sa en nöjd Reed till Kampsport24 efter matchen.

Reed fick en tuff första rond och säger att han visste vad som väntade i rond två.

– Jag brukar vanligtvis ta ner folk och slå ut dem på marken. Men jag visste att jag inte skulle kunna ta ner honom och att det skulle bli en boxningsmatch, säger han.

I oktober fyller Reed 40 år och då går han i pension. Men förhoppningsvis hinner han återkomma till Göteborg.

– Jag skulle älska att komma tillbaka. Galan är fantastisk och publiken är otrolig, säger han.

En möjlig motståndare för Reed är långe Mats Nilsson (7-2).

Cheng vann enkelt

Ett sent avhopp gjorde att hemmafavoriten Victor Cheng (6-1) ställdes mot fransmannen Aboubacar Diaby (3-2) i mellanvikt. Precis som i sina senaste matcher tog Cheng ner sin motståndare och avslutade matchen.

Efter att ha regnat ner en skur av slag från mount satte Cheng en strypning och Diaby fick klappa ut, bara minuter in i den första ronden.

– Det gick precis som jag ville. Jag skulle ta ner, gå på mount och sedan inte göra det låset jag vunnit med de senaste matcherna, sa Cheng efter matchen.

Cheng passar på att berömma Diaby som tog matchen med kort varsel och säger att han hade fem olika motståndare presenterade inför galan. Nästa match hoppas han bli på The Zones nästa gala i maj.

– Det är underbart här. Det blir kanske svårt att tävla någon annanstans. Man blir så bortskämd med stödet här och den fantastiska publiken.

Nilsson fick slita

I en av de internationellt uppmärksammade matcherna ställdes mellanviktaren Mats Nilsson (6-1-1) mot tillreste tysken Gregor Herb (9-4), rankad etta i hemlandet.

De båda har gjort sig kända som starka grapplers och matchen blev precis lika tuff och fysisk som väntat. Herb pressade ofta Nilsson mot buren men hade svårt att få till sina nedtagningar.

Svensken var även den som träffade bäst stående men tysken stängde effektivt avståndet hela tiden.

Både i rond två och tre lyckades dock Nilsson få bra position på marken och därifrån hade tysken inget svar. Efter tre ronder stod en slutkörd Nilsson som segrare med 3-0 i domarsiffror.

– Det var skitjobbig. Han är nog precis så jobbig som jag kan vara. Det är inte konstigt att folk har blivit sura på mig, sa Nilsson direkt efter matchen.

Inför matchen har Nilsson varit i Thailand och tränat thaiboxning, något han tyckte märktes i matchen.

– Jag kände att han fick träffa med vad han hade att komma med stående snarare än att oroa mig. Jag kände mig lite lugnare, säger han.

Närmast i planeringen för Helsingborgaren är troligen en match i Schweiz i april.

Rekordsnabb knockout

Galans snabbaste vinnare blev tyskan Sheila Gaff (8-4-1) då hon på endast åtta sekunder slog ut den fram tills dess obesegrade Hanna Sillén (3-1).

I bantamvikt imponerade Sirwan Kakai (5-1) mot den erfarne Thomas Bäck (4-4) och vann på ett solklart domslut.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

Orken tog slut: "Bittert så klart"

3 timmar sedan
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

3 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.