Karriären har vart kantad av skador men nu är Haddad tillbaka i storform.
1 av 2
Karriären har vart kantad av skador men nu är Haddad tillbaka i storform. - Foto: Adam Ihse/SCANPIX
Andreas Haddad tippas bli skyttekung av sina nya tränare Sixten Boström.
2 av 2
Andreas Haddad tippas bli skyttekung av sina nya tränare Sixten Boström. - Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

Stekhet Haddad - Örebros guldklimp

Nyförvärvet Andreas Haddad gör succé och får örebroarna att tro på guld.


Andreas Haddads karriär

Det är är Haddads facit i siffror. Matcher/mål

2001-05 Assyriska 85/23

2005-06 Lilleström 0/0

2006-07 Assyriska 20/13

2008 Velje 0/0

2009 Qviding 6/1

2010 Al-Oruba (Oman) 8/7

2010 Assyriska 14/8

2011 Örebro 5/9 (försäsongen)

ÖREBRO. För tre år sedan var han uträknad och fick rådet att sluta med fotbollen. Läkarna såg honom som idrottsinvalid efter en skada i hälsenan och allt såg mörkt ut.

– Alltså, jag bröt ihop fullständigt. Jag grät i två-tre månader. Det var en fruktansvärd tid på alla sätt. Men nu, i efterhand, har jag gått stärkt ur den perioden, säger Andreas Haddad till Sportbladet.

Haddad kämpade vidare trots skadorna och har nu öst in mål på försäsongen. I går kom hans åttonde samt nionde fullträff.

– Jag har alltid vetat att jag är bra på att göra mål, säger Haddad efter matchen mot Djurgården.

Förra året gjorde han comeback i svensk fotboll med åtta mål på fjorton matcher för Assyriska.

Örebro tog då chansen och värvade anfallaren. Och det tog inte lång tid innan Haddad började göra det han är värvad för - mål.

Med tränaren Sixten Boströms förtroende i ryggen leker livet igen. Han tror till och med att Andreas Haddad kan vinna skytteligan.

- Man vill visa att man kan göra mål och det är alltid roligt att få göra mål. Det har varit skönt med en försäsong, men det roliga börjar nu, säger 28-åringen efter matchen mot Djurgården till ÖSK Fotboll.

Här gör Andreas Haddad 2-0 på Elfsborg i en försäsongsmatch:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

1 timme sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

2 timmar sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

3 timmar sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

3 timmar sedan
Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se