- Foto: Jeff Chiu

Sonnen kan gå i pension

Chael Sonnens ansökan om att få tillbaka licensen efter dopningsavstägningen avslogs i går.


Det blir ingen snabb comeback i UFC och ett uppdrag som coach i The Ultimate Fighter för Chael Sonnen.

Kaliforniens atletiska kommission beslöt nämligen att avslå hans ansökan om att få tillbaka tävlingslicensen under ett möte i Los Angeles under onsdagen skriver MMAJunkie.

Under mötet framhöll Sonnen att han var påtänkt att möta Michael Bisping inför en match som skulle utse nästa titelutmanare men det hade ingen verkan.

Sonnen sa även att om han inte fick tillbaka licensen skulle han överväga att gå i pension.

Ljög för kommissionen

Sonnen fastnade i en dopningskontroll efter titelmatchen mot Anderson Silva i augusti förra året. Han hade förhöjda halter av testosteron i urinen något som Sonnen hävdade berodde på en sjukdom som han behandlas för med testosteronsprutor.

Han hade dock inte meddelat den atletiska kommisionen om detta men hans avstängning kortades från ett år till sex månader efter att Sonnen överklagat beslutet i december.

Till grund för förkortningen låg det faktum att Sonnen vittnat om att han pratat med ordföranden för den atletiska kommisisonen i Nevada, Keith Kizer, om sin behandling i förväg. Uppgifter som dock senare förnekades av Kizer.

Sedan dess har Sonnen även dömts till böter och två års villkorlig dom i Oregon för pengatvätt.

På grund av det falska vittnesmålet och Sonnens rättsliga problem valde därför den atletiska kommissionen i Kalifornien att inte återinföra hans tävlingslicens och han är därför fortsatt avstängd.

Sonnens avstängning gäller nu fram till 29 juni då hans nuvarande licens går ut. Men han kan inte ansöka om en ny licens i Kalifornien förrän 29 juni 2012.

Han kommer att kunna ansöka om licens i andra stater men ofta följer de en annan kommissions beslut.

/
/
/
/
MMA
/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Sonnens år