Torsdag 2 Dec
Stockholm

Hansson laddar i Brasilien

1 av 2
2 av 2

Ida Hansson vann nyligen dubbla guld i Rio de Janeiro. Det är också där hon förbereder sig inför VM i juni.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När Campeonato Brasileiro de Jiu-jitsu gick av stapeln i Rio de Janeiro tidigare i maj var blev det succé för Ida Hanssons del.

Brunbältet som bor och tränar i Köpenhamn slutade som segrare i klassen under 69 kilo samt den öppna viktklassen för brunbälten.

– Det känns helt underbart, jag tror att det här är den största bedrift jag har gjort hittills. Att vinna både viktklassen och öppna klassen på en tävling i Brasilien är riktigt stort för mig, säger Hansson om bedriften till Kampsport24.

Hansson som tidigare år vann EM-guld är en av de som tagits ut till den första landslagstruppen som representerar Sverige på VM i Los Angeles i juni.

– Jag kommer att vara kvar i Rio de Janeiro en vecka till och träna här. Nästa helg flyger jag till Los Angeles för att göra de sista förberedelserna för tävlingen tillsammans med resten av CheckMat, säger hon.

Efter VM återvänder Hansson till Brasilien för att träna i ytterligare två och en halv månad. Bland annat kommer hon också att tävla på Rio Open innan hon återvänder till Köpenhamn och sina läkarstudier.

Kommentera
Kopiera länk
Dela