Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Wallberg kan satsa på heltid

- 24/05/2011, 21:28 -
1 av 3

NIKLAS LARSSON / SCANPIX

2 av 3

NIKLAS LARSSON / SCANPIX

3 av 3

NIKLAS LARSSON / SCANPIX

Inför titelförsvaret i höst har Frida Wallberg nu möjlighet att sluta jobba och endast fokusera på träningen.

Planen är att Frida Wallberg (9-0) försvarar titeln i WBC mot kanadensiskan Olivia Gerula (13-11-2) den tredje september.

Galan kommer antingen att gå i Karlstad eller Göteborg och för första gången kan Wallberg nu fokusera helt på sin sport.

– Tidigare var det tvärnej när jag försökte få sponsorer. Nu har de blivit mycket mer positiva och för första gången kan jag satsa på heltid som boxare, säger Wallberg till nwt.se.

Wallberg har just skrivit ett stort sponsoravtal med två personer som arbetar med skidstjärnan Charlotte Kalla.

Nyligen beslutade Kampsportsdelegationen att bevilja tillstånd för att titelmatchen går över tio ronder. Något som varit ett krav för att matchen skulle avgöras på svensk mark.

Planen för hur träningen ska göras inför matchen är redan bestämt.

– Inför matchen i november tog vi hit tjejer från Rumänien. Den här gången kommer jag nog att åka till Spanien i sommar och sparra också, säger Wallberg.

Hon är också säker på seger.

– Får jag bara vara frisk och i bra form ska det inte vara några problem i returmatchen, även om jag vet att Gerula kommer att göra allt för att ta tillbaka bältet. Hon är säkert ute efter att försöka hitta på överraskningar.