Sebastian Vettel under loppet i Monaco.
1 av 2
Sebastian Vettel under loppet i Monaco. - Foto: Claude Paris/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Hasan Jamali/SCANPIX

Här är händelserna ni inte får missa

Prisa gudarna för nu är äntligen helgen här.


Helgen är här men trots det får ni inte springa ut och njuta av solen som vilken annan Svenssons som helst.

Sporthelgen är överlag alldeles för intressant för att ta tupplur i parken eller en öl på en uteservering. Jag menar, ni kan få se allt från ett Bajen som sumpar ytterligare en bortamatch till gastkramande bilkrascher i Kanada.

Lördagen:

Sebastian Vettel hade grymt flyt när han vann Monacos Grand Prix. Nu är det alltså dags igen och lördagens största sporthändelse är självfallet kvalet i Kanada. Q1 drar igång 19.00.

Men redan innan världens dyraste sport startat motorerna kan ni njuta av den underbara och ack så vackra konst som allsvenskan ändå är. Klockan 16.00 drar matchen mellan Häcken och Norrköping igång. När den slutsignalen gått ljuder startsignalen

Söndagen:

När ni befinner er i horsiontellt läge där runt klockan 16.00 på söndagseftermiddagen är det egentligen bara att knappa på teven och ratta in rätt kanal för att se Bajen spela fotboll borta mot Falkenberg. För de av er som anser att Elfsborg mot Mjällby är intressantare match, kan vi även rapporterat att den drar igång en halvtimme senare.

Men helgens stora sporthändelse äger rum klockan 19.00. Då har det blivit dags för AIK mot Malmö. Den elfte omgångens i särklass hetaste match. Huligantrasiga, hungriga och desperata efter poäng - det är två lag som har allt att vinna som drabbar samman på Råsundas gräsmatta.

Något olyckligt drar även Formel 1 loppet igång vid precis samma tid. Kan Fernando Alonso stoppa Vettels framfar? Kan britterna ta kol på tyskens segertåg? Svaret får ni där runt 21-tiden när herrarna glider över mållinjen en sista gång.

AIK
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Golfstjärnan opererad – missar major

1 timme sedan

Han är främste svenske poänggöraren

3 timmar sedan
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

3 timmar sedan
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.