- Foto: Darryl Dyck

Dos Santos säkrade titelchansen

Junior Dos Santos besegrade Shane Carwin i nattens huvudmatch på UFC 131 i Vancouver, Kanada.


BILDEXTRA

Missa inte bilspelet från UFC 131 här på Kampsport24.

Innan matchen var de flesta överens om att Junior Dos Santos skulle stå för tekniken och Shane Carwin skulle hota med sina tunga händer. Så blev det också.

Dos Santos plockade isär sin motståndare med snabba och välplacerade slag och i slutet av första ronden var det nära att matchen stoppades efter att Carwin fallit till mattan.

Efter tre ronders kamp hade Carwin utan framgång försökt att komma nära för att släppa loss nävarna och domslutet gick tveklöst till Dos Santos.

Detta var Dos Santos sjunde raka vinst i UFC och närmast väntar titelhållaren Cain Velasquez som fortfarande rehabiliterar sin opererade axel.

Florian framgångsrik

Kenny Florian, som vid två tillfällen gått match om en titel i UFC utan framgång, gjorde under galan sin debut som fjäderviktare i matchen mot högt rankade Diego Nunes.

I första ronden lyckades Nunes att sänka Florian med en vänsterkrok och brassen styrde inledningsvis med sin snabbhet.

Men Florian tog sakta tillbaka kommandot och träffade flera gånger Nunes med sina patenterade vassa armbågar.

När domslutet kom gick det enhälligt till Florian.

- Det var det svåraste jag gjort i hela mitt liv. Det var svårt, oerhört svårt. Jag vädge över 180 pounds. Jag var efter en knäoperation och jag satt på soffan och gjorde ingenting i två månader. Men det kändes helt okej. Den sista månaden var träningen ganska tuff men jag hade en fantastisk fördeberedelse, sa Florian efter matchen.

UFCs vd Dana White uttryckte efter matchen att det var mer än troligt att Florian kommer att utmana om Jose Aldos titel.

Einemo föll i debuten

Efter nästa fem års uppehåll gjorde submission-specialisten Jon Olav Einemo sin debut i UFC mot Sengoku-veteranen Dave Herman.

Einemo inledde med att trycka sin motståndare mot buren och för att senare söka submissions. Men Herman var föga överaskad och väl förberedd och kunde skaka av sig norrmannen.

I mitten av andra ronden vände övertaget till amerikanens fördel och efter att ha sänkt Einemo med ett knä avslutade Herman med slag.

Trots förlusten kan Einemo trösta sig med att både han och Herman erhöll bonusen för galans bästa match vilket innebär $70000 extra.

De fullständiga resultaten från nattens gala finner ni på MMAbloggen, en del av Kampsport24.

MMA
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Inför UFC 131
Senaste nytt

Så tycker fotbollsfansen om VAR

3 timmar sedan

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Varning för tysk öl: "Kan vara starkare"

idag 03:20
Brittiska fans varnas för den öl som kommer att serveras under fotbolls-EM i Tyskland i sommar.

Sundqvist knäskadad – borta resten av säsongen

igår 23:28
St Louis svenske NHL-anfallare Oskar Sundqvist blir borta resten av säsongen efter skadan i matchen mot Vegas under natten till tisdagen. Den 30-årige svensken har dragit av främre korsbandet i höger knä och ska opereras, bekräftar klubben på nhl.com.