Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vad gör legendarerna idag?

Annika Sörenstam med dottern Ava.
1 av 3

Annika Sörenstam med dottern Ava.

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Ingemar Stenmark i Mästarnas Mästare, en tävling han föga förvånande vann.
2 av 3

Ingemar Stenmark i Mästarnas Mästare, en tävling han föga förvånande vann.

SVT

Peter Forsberg sätter den klassiska straffen i OS i Lillehammer 1994.
3 av 3

Peter Forsberg sätter den klassiska straffen i OS i Lillehammer 1994.

Bildbyrån

Sport | 16/06/2011 18:00

De är störst, viktigast och mest framgångsrika. Vad gör de forna idrottsstjärnorna nu?

Tevesuccé, kalsongindustri eller tränare? Vad har hänt med just din gamla favorit bland stjärnorna på sporthimlen??

Ingemar Stenmark, 57
Som aktiv vann han två OS-guld, tre VM-guld och fick Sverige att stanna varje gång han satte på sig skidorna och åkte ned för ett berg.

I år vann Stenmark SVT:s Mästarnas Mästare fullkomligt överlägset och vann återigen det svenska folkets hjärtan. Han jobbar numera med PR och utvecklar skidor men har samtidigt klagat på att han saknar något att brinna för.

Björn Borg, 57
Samma årskull som Stenmark men snäppet större, åtminstone om man ser till omröstningen till priset "århundratets svenske idrottare" 2000. Och det är inte svårt att förstå. Elva grand slam-titlar i tennis talar sitt tydliga språk.

Modemärket Björn Borg (nu mer än kalsonger) lever sitt eget lilla liv och namngivaren kan håva in cashen. Han bornumera granne med ingen mindre än Markoolio i Stockholms skärgård.

Annika Sörenstam, 40
Med åtta majortitlar i bagaget lade en av världens bästa kvinnliga golfare genom tiderna ner karriären 2008. Efter karriären har hon bland annat tilldelats konungens medalj.

Annars har Sörenstam främst ägnat sin tid åt att föda barn. År 2009 fick hon en dotter och i mars födde hon en son. Som om inte det vore nog har hon dessutom stält upp för Bris. Numera jobbar hon mycket med att utbilda nya talangfulla golfare.

Peter Forsberg, 37
Sveriges genom tiderna bästa hockeyspelare avslutade karriären i februari efter ännu ett misslyckat comebackförsök.

Den dubble Stanley Cup-mästaren, som dessutom vunnit två OS och två VM, jobbar nu som biträdande general manager i Modo under kompisen Markus Näslund. De har bland annat lyckats sno Dick Axelsson framför näsan på mästarna Färjestad.

Pia Sundhage, 51
Var den som gav damfotbollen uppmärksamhet när det begav sig och räknas fortfarande som den bästa svenskan genom tiderna. Det är inte svårt att förstå med 146 landskamper och 71 mål i bagaget.

Efter spelarkarriären har hon jobbat som tränare på olika nivåer. Det stora breaket kom när hon vann OS-guld med USA 2008. Jobbet som amerikansk förbundskapten har hon haft sedan dess men när Thomas Dennerby lämnar det svenska landslaget står hon högst upp på önskelistan.