Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Grundemark inför SM

- 29/06/2011, 07:57 -

grapplingbloggen.se

Intervju med Yoel Grundemark inför SM i Submission Wrestling den 2 juli.

Under årets SM-vecka, som i år går av stapeln i Halmstad, kommer SM i submission wrestling att anordnas med start den 2 juli.

Detta blir tredje gången ett svenskt mästerskap i den växande sporten anordnas.

Meriterade Yoel Grundemark som tävlar för VBC ställer upp i SM och Grapplingbloggen har gjort en intervju med honom inför mästerskapet.

I vilken viktklass kommer du ställa upp?

Har ju någonstans börjat inse att jag är för klen för att köra med biffarna i -85kg så -79kg är väl numer min ”riktiga” viktklass så det blir där i år igen.

Har du haft något speciellt träningsupplägg med fokus på SM?

Jag ändrar väldigt lite i upplägg i egentligen. Jag kör rätt mycket generellt året om men det jag har ändrat på är att jag har plockat av min dräkten de sista fyra veckorna och bara kört utan Gi förutom när jag har hållt pass och så har jag släppt den tunga styrketräningen och i princip bara kört kettlebells som fysmoment.

Hur många är ni från VBC som kommer ställa upp?

Som vanligt har jag inte full koll, men det är 10-15 st som kör på passen inför SM ungefär så däromkring skulle jag gissa.

Vilka förväntningar har du på årets SM-arrangemang?

Med tanke på att det tar dubbla avgiften för att vara med i öppna viktklassen också så förväntar jag mig att det inte strular pga funktionärsbrist i alla fall. Nej men allvarligt så förväntar jag mig och  tror jag att det blir bra arrangemang. Alive tävlingarna håller i princip alltid bra klass och kan SM hålla samma så blir det bra. Det är klart att det skulle vara roligt med lite mer ”hype” för att höja statusen på sporten, men för min del så är det viktigare med att arrangemang som flyter på, med bra matcher och bra stämning.

Hur känns det att SVT kommer finnas på plats?

Det är ju faktiskt lite roligt att finalpassen kommer att sändas. Men sen får vi ju se hur det hanteras när det sänds. Om det bara sänds helt random utan förklaring eller presentation så är risken ganska stor att det bara är ”nördar” och närmaste kärande som får ut något av det, men det är ju ett steg på vägen!