Lista: Sportklippen vi aldrig glömmer

Nyheter24 listar några av de fem i särklass mest absurda sportklippen man kan gräva fram på Youtube.


Tidigare listor

Här kan ni ta del av de säsongens största floppar, de fem mest korkade OS-grenarna genom historien och här hittar ni de mest brutala tacklingarna i modern tid.

Om ni hellre behagar att läsa om sportklyschorna vi kan leva utan så finner ni den här. Ni kan även läsa om de fem mest korkade reglerna genom fotbollens mångåriga historia.

Skarpt läge på redaktionen. Det har blivit dags att kasta sig ut i Youtubes förunderliga och dödgrävande djungel. Ett mischmasch av absurda filmsnuttar blandas med klickmonster, och Nyheter24 vill inte vara sämre.

Med andra ord har det blivit dags att lista de fem mest bisarra sportklippen vi kan finna.

5. På femteplats finner vi ett av det absolut äldsta och kanske mest virala MMA-klipp man kan gräva fram på nätet. Tyler Ryan och Sean Parker ska göra upp i oktagongen någonstans långt bort från de stora spotlightsen.

Gong-gongen går och killarna dansar solovals runt i ringen. En spark kommer, sen är det dags för närstrid. Men precis när de ska börja veva händer något så fullständigt sjukt att ord inte riktigt gör situationen rättvisa.

4. NBA-stjärnan Monta Ellis står med ryggen mot basketkorgen. Han har en hand på bollen. Ellis lobbar den iskallt utan att titta och självklart lyckas han med kastet - annars skulle kräsna (och finniga) internetanvändare aldrig slänga upp filmsnutten på Youtube och pumpa ut den på 4chan.

Men det är liksom inte kastet som är grejen... det är verkligen inte kastet som är grejen:

3. Superderby i den amerikanska collegefotbollen. Det är fyra sekunder kvar av matchen.

Stanford är i ledning med en poäng och sparkar igång matchen med en så kallad "squibble", en spark som gör det nästan omöjligt att vända på steken och springa tillbaka bollen till en touchdown.

Motståndarna The Bears får tag på bollen och vad som händer därefter har kort och gott döpts till "the play". Och ja, det säger väl allt?

2. Nummer två på listan är ett av de mest klassiska virala videoklippen i internets historia. "Nuff said". Brian Collin, prisa gudarna att du den gången sa "ja" till vikariatet!

1. I samma veva som Tiger Woods sexuella eskapader blev offentliga, brände Nikes PR-avdelning upp samtliga fungerande synapser som fanns tillgängliga.

För att återuppliva den största PR-härdsmältan genom tiderna valde idioterna på Nike att spela in Tiger Woods hundögonansikte. I bakgrunden kunde man höra superstjärnans farsa skälla ut honom.

Problematiken är inte så mycket reklamfilmen i sig. Inte heller budskapet. Problemen för Tiger och Nike uppstår i samma sekund som the Internets får tag på filmsnutten. Man ska liksom inte ge 15-åringar, med för mycket tid över, en sådan fet fläskkotlett. Allvarligt, vad som följde sen är internet när det levererar som bäst:

Kommentera gärna er egna förslag - mer humor till folket!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

2 timmar sedan

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

3 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

igår 20:36
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.