Lördag 1 Okt
Stockholm

Det ni inte får missa under helgen

Tennisturneringen i Båstad avslutas under helgen.
1 av 5
Tennisturneringen i Båstad avslutas under helgen. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
En hel golfvärld hoppas på en storskräll och att gamlingen Tom Watson ska få revansch  och få vinna sin sjätte British Open.
2 av 5
En hel golfvärld hoppas på en storskräll och att gamlingen Tom Watson ska få revansch och få vinna sin sjätte British Open. Foto: Jon Super/SCANPIX
Kan Magnus Pehrsson få Djurgården att återvända till ett vinnande spår?
3 av 5
Kan Magnus Pehrsson få Djurgården att återvända till ett vinnande spår?. Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Ska Ibrahim Bangura göra fyra nya mål borta mot Gefle?
4 av 5
Ska Ibrahim Bangura göra fyra nya mål borta mot Gefle?. Foto: Erik Mårtensson/SCANPIX
Damlandslaget ska spela hem en bronspeng mot fransyskorna i dam-VM.
5 av 5
Damlandslaget ska spela hem en bronspeng mot fransyskorna i dam-VM. Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX

Nyheter24 bjuder på händelserna ni mer eller mindre måste se nu när helgen står för dörren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I sedvanlig ordning är sommarhelgerna smockfyllda av alternativa sporter som gör entré på vardagssvenskens näthinna. På lördag kan vi ta del av de svenska damernas fortsatta framfart i Tyskland. Och på söndagen avgörs British Open.

Med andra ord är allt som vanligt. Toppa det med ett gäng högintressanta matcher i allsvenskan och ni kan dumpa hängmattan där den är, ta med er valfri glädjedricka och slå er ner i soffan.

OM, med betoning på om, solen lyser - strunta även i den. Vi är trots allt i Sverige och det blir inte varmare än 25 grader.

Lördagen:

Lotta Schelin, Therese Sjögran och Hedvig Lindahl(?) ska kicka lite kula mot Frankrike på lördag. Det kan mycket väl bli en bronspeng för de vilt kämpande (och fäktande) damerna. Vilket i sig måste ses som en bragd med tanke på vad vi fick bevittna mot Japan.

Dessutom får ni inte missa Syrianska som ska försöka gräva sig ur träsket borta mot Norrköping. Därefter lirar Djurgården hemma mot Mjällby AIF. Ett Sölvesborgs-lag som vid skrivande stund ligger under strecket och är i desperat behov av poäng.

Söndagen:

Nu missade som sagt damerna chansen att spela om en guldmedalj. Men på söndagskvällen kan vi ändå se Japan ta sig an USA i en gastkramanade avslutning på dam-VM.

Och innan dess kan vi även fått njuta av tennisfinalen i Båstad tillsammans med en drös bakfulla festprissar. Även allsvenskan har då levererat ett par spännande matcher.

AIK drabbar samman med toppkonkurrenten Gelfe i Gävle, Gais gästas av Örebro och tabelljumbon Halmstad möter guldkandidaten Elfsborg.

Men söndagens i särklass största händelse är, utan tvekan, den sista rundan av världens största golfturnering. Vid skrivande stund är det fullkomligt omöjligt att sia vilka som går ut i ledarboll, vem som kan tackla vädret bäst eller om Tom Watson kan leverera precis som han gjorde i fjol.

Det enda vi kan konstatera är att spänningen kommer att vara olidlig. Nerverna kommer att sitta utanpå spelarna och fantastiskt golf kommer att spelas.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.