Basketligan har börjat

Det blev en mycket knapp seger för Plannka över Jämtland.


"Nya" Plannja vann smygpremiären i basketligan. Men det blev en mycket knapp seger hemma över Jämtland, 67-65.

Plannja är 2000-talets främsta svenska klubblag med fyra SM-guld de senaste sju åren. Men med ny coach, Mattias Kenttä har ersatt David Visscher, och många nya spelare, är det i många stycken ett nytt Plannja den här säsongen.

Ligapremiären gick lyckligt ur Luleåsynvinkel, men Jämtland bjöd på i alla bemärkelser tufft motstånd. Jämtland tog en tidigt ledning och ledde i halvtid med 32-25.

Plannja lyckades ta sig förbi i poängprotokollet, men Jämtland hade chansen till seger då laget hade matchens sista anfall. Tyrone Levetts trepoängsförsök misslyckades dock och Plannja kom undan med segern.

Övriga matcher i premiäromgången spelas på fredagen. (TT)

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

1 timme sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

2 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.