Tisdag 7 Dec
Stockholm

Filipovic ser slutet på karriären

På UFC 137 ställs veteranen Mirko "Cro Cop" Filipovic mot Roy Nelson i en match som kan bli hans sista i karriären.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Cro Cop"

Filipovic var före, och till en början parallellt med, sin karriär aktiv som polis i den kroatiska insatsstyrkan och verksam i den kroatiska polisens antiterroriststyrkor vilket gav honom smeknamnet "Cro Cop". - Wikipedia

Det har under en längre tid spekulerats i att Mirko "Cro Cop" Filipovic kommer att lägga handskarna på hyllan inom en snar framtid. 

Under kvällens presskonferens inför helgens UFC 137 berättade den kroatiske kampsportslegendaren att han är allt mer tveksamt inställd till att fortsätta att gå matcher.

- Jag önskar att ni skulle få se den nye Cro Cop men tyvärr så är jag 37 år gammal och detta kan lätt bli min sista match oavsett om jag vinner eller förlorar. Men särskilt om jag förlorar, sa Filipovic på presskonferensen.

Filipovic har tävlat professionellt i 20 år och trots att han dragits med skador på senare tid är det inte de som hindrar honom från att fortsätta tävla.

- Min uthållighet och min kondition är den bästa. Jag väger kring 240 [pounds] men har tränat riktigt hårt för denna match i sex månader och självklart hade jag kunnat fortsätta fajtas. Men alla ställer sig själv frågan om man verkligen behöver det längre, frågar Filipovic retoriskt.

Men på lördag ställs Filipovic mot Roy Nelson som behöver vinna för att säkerställa sin plats i UFCs tungviktsdivision. Detta är en press som Filipovic inte delar.

- Det finns ingen press på mig. Jag vill inte underskatta honom. Detta kan vara den viktigaste matchen i min karriär och det är därför jag har förberett mig så väl och nu ser jag fram emot det.

Kommentera
Kopiera länk
Dela