Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

LeBron James knäckte Miami med 42 poäng

Sport | 03/03/2009 11:15

Världens bäste höll hov i natt när han för sjunde gången den här säsongen satte över 40 poäng.

Det blir nästan alltid en klassiker när LeBron James Cleveland Cavaliers och Dwyane Wades Miami Heat drabbar samman. Nattens möte var inget undantag. James och Wade brottades matchen igenom. Publiken fick se dunkar, trepoängare, returer och rena rama rån av Dream Team-lirarna James och Wade.

Det var endast i slutminuterna som James Miami kunde dra ifrån - mest tack vare LeBron James själv. Med en minut kvar av matchen fick 24-åringen bollen, rusade mot korgen då han förstod att ingen hängde med hoppade han som en kängru och dunkade stenhårt in avgörandet. Hans huvud var högt över korgen när bollen trycktes ner.

– Jag fick chansen att komma runt hörnet och få tillbaka bollen på högerhanden. När jag väl får chansen så vill jag avsluta med kraft, skojade James efter att visat en imponerande spänst.

Det blev till slut 42 poäng för James - sjunde gången i år han sätter över 40 poäng. Wade var inte mycket sämre, han nådde upp till 41 poäng för sitt Miami. Efter slutsignalen omfamnade vännerna varandra vid mittcirkeln.

– Vi är två av de bättre spelarna i ligen, och vi försöker alltid hjälpa våra lag att vinna, sa James efter matchen. Bara för att vi är bra vänner som träffas ofta på somrarna behöver det inte betyda att vi inte ger allt när vi möts, sa James till Cleveland News.

Cavaliers toppar NBA tre poäng före LA Lakers. Man har vunnit 47 av de 59 matcherna som hittills spelats och är laget alla vill slå.

Se de fem bästa ögonblicken från nattens drabbning

Skrivet av: