Nyheter24 träffar LeBron James

LeBron James dominerar både på och utanför planen.


Världens största basketstjärna just nu heter LeBron James och spelar i Cleveland Cavaliers. Förra mötet mot Chicago Bulls slutade med vinst för Cleveland och en poängsuccé för LeBron som gjorde 41 poäng.

Lördagens match mot Chicago Bulls blev en repris på det förra mötet. LeBron gjorde återigen 41 poäng och Cavs kunde lämna ett iskallt Chicago med ett leende på läpparna. 41 poäng till trots men det verkar inte vara aktuellt för LeBron att byta ut NBA mot spel i Europa.

Nyheter 24 var på plats i anrika The United Center för att bevittna hur LeBron James fullständigt dominerade både på och utanför planen. Innan matchen var snacket på presskonferensen centrerat till superstjärnan. Under match var spelet i princip uppbyggt kring LeBron James som gjorde lite som han ville. Oftast drev han upp bollen själv och avslutade anfallet med att lägga i bollen eller leverera en perfekt assist till någon av sina medspelare.

Med fem sekunder kvar av andra perioden visade LeBron vem som bestämde och fintade Chicago Bulls stjärna Lual Deng för att sedan driva vidare och trolla upp resten av Bulls innan han firade av med en svettig tvåhandsdunk. Slutsekunderna av första halvleken får stå som ett manifest för LeBron James talang och insats i matchen som slutade till 106-97 till Cavs.

Efter matchen fick Nyheter 24 en kort pratstund med en svettig LeBron James i omklädningsrummet. Hans insats talade för sig själv så istället för att diskutera matchen frågade vi om LeBron James kan tänka sig att spela i Europa i framtiden.

Mr James, du gjorde 41 poäng i kväll. NBA är för lätt för dig, har du funderat något på att flytta till Europa och spela?

– För lätt för mig i NBA? I så fall blir det ännu lättare i Europa! säger LeBron James till Nyheter24.

Skrivet av:

Jakob Törnell

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!