1 av 5
- Foto: Scanpix
2 av 5
- Foto: Scanpix
3 av 5
- Foto: Scanpix
4 av 5
- Foto: Scanpix
5 av 5
- Foto: Scanpix

Här är helgens matcher ni inte får missa

Visst, det är toppmöten i Tyskland, Spanien och England - men i helgen är det skidpremiären i världscupen som gäller.


Och här ser ni matcherna:

Lördag

Världscupen i skidor startar 12.00 (sändningen 11.00). Tävlingarna visas i SVT 1 och 2. 

Manchester City - Newcastle startar 16.00 och visas i Viasat Sport Fotboll.

Bayern Muchen - Dortmund startar 18.30 och visas Eurosport 2.

Valencia - Real Madrid startar 22.00 och visas i Canal Plus Sport.

Söndag

Världscupen fortsätter klockan 11.00 och visas i SVT.

Toppmatchen mellan Chelsea och Liverpool startar 17.00 och visas i Viasat Fotboll.

SJUSJÖEN. Som vi har väntat - men framför allt - som dom har väntat. I helgen drar världscupen i längdskidor äntligen igång och stjärnorna Charlotte Kalla, Marcus Hellner och Johan Olsson siktar alla på att vara en sak: bäst. Men helgen är inte slut där - den bjuder också på idel toppmatcher i fotbollseuropa

Lördag

12.00: Premiär i världscupen

Precis utanför Lillehammar i Norge ligger lilla Sjusjöen. Där startar världscupen. Herrarnas 15 kilometer fristil står på schemat - och förhoppningsvis har norrbaggarna haft något vi har saknat länge: Snö och minusgrader. Läs om Marcus Hellners oro inför tävlingarna här och förbundskaptenernas tankar här.

16.00: Manchester City - Newcastle United

De ljusblåa från Manchester sägs vara intresserade av Napoli-trion Edinson Cavani, Marek Hamsik, Ezquiel Lavezzi. Bra spelare javisst, men City sitter inte direkt i sjön - laget har gjort mest mål i ligan och leder densamma ohotat. På lördag väntar Newcastle den här säsongens stora överraskningar - ett lag med ramstarkt försvar och duktige Demba Ba på topp... Bänka er!

18.30: FC Bayern München - Borussia Dortmund

FC Bayern ser helt omöjliga ut i år och om inte segerfirandet ska ske i lederhosen - måste de mesta tyska mästarna börja förlora snart. Om det är något lag som kan göra det så är det regerande mästarna Dortmund. Det är en renodlad seriefinal och högoktanig underhållning väntar från Europas roligaste liga.

22.00: Valencia - Real Madrid

Laget utan resurser ställs mot laget - som har liggande åttan på kontoutdraget. Ett klassiskt fall av David mot Goliat. La Liga bjuder inte på många jämna matcher, men här är en: och då måste man njuta. 

Söndag

11.00: Världscupen

Tävlingarna fortsätter med damernas 10 kilometer och kommer världsstjärnorna Anna Haag och Charlotte Kalla ta oss till seger? Eller fortsätter omänskliga Marit Björgen sin dominans. Dessutom - stafetten där en pånyttfödd 38-åring som inte kan sluta - kanske får mäta krafterna mot Petter Northug.

17.00: Chelsea FC - Liverpool FC

Stormatcher på söndagar i Premier League är en trevlig tradition och helgen avslutas med nagelbitare på Stamford Bridge. Två lag som har gjort det okej men inte övertygat möts i en match där det krävs blod, svett och tårar för varje vunnen centimeter.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!