Bäst igen. Messi är glödhet.
Bäst igen. Messi är glödhet. - Foto: Manu Fernandez/SCANPIX

Messi, Messi, Messi - ständigt denna Messi

Röstades fram som världens bäste för tredje året i rad. Messi slog ut både sin lagkamrat Xavi och Cristiano Ronaldo när han tog hem guldbollen.


Ballon d'Or–vinnarna 2000–2011

2000: Luis Figo, Real Madrid.

2001: Michael Owen, Liverpool.

2002: Ronaldo, Real Madrid.

2003: Pavel Nedved, Juventus.

2004: Andrej Stjevtjenko, Milan.

2005: Ronaldinho, Barcelona.

2006: Fabio Cannavaro, Real Madrid.

2007: Kaká, Milan.

2008: Cristiano Ronaldo, Manchestester United.

2009: Lionel Messi, Barcelona.

2010: Lionel Messi, Barcelona.

2011: Lionel Messi, Barcelona.

Det blev Lionel Messi som valdes till världens bäste spelare 2011. Detta blir tredje året i rad som Barcelonastjärnan tar hem Ballon d'Or.

– Det är ett speciellt pris för mig. Jag vill säga ett stort tack till alla. Jag vill även dela priset med min lagkamrat Xavi. Vi har varit här ihop några gånger, säger argentinaren.

Messi, som gjorde 56 mål för Barca förra säsongen, var i fokus under hela galan. Han tog hem guldbollen, blev nominerad för snyggaste målet och kom med i Fifas världslag tillsammans med bland annat Dani Alves, Andres Iniesta, Wayne Rooney och Xavi. Messi blir den andra spelaren som vinner priset tre gånger på raken, efter Frankrikes förre storstjärna och numera Uefa-president Michel Platini.

– Jag skulle vilja tacka alla som har röstat på mig. Jag vill även tacka min tränare och mina lagkamrater i Barcelona och Argentina, säger Messi.

Pep Guardiola tog hem priset som årets tränare och passade på att hylla ärkerivalen José Mourinho - något som överraskade de flesta.

– Jag vill först och främst dela det priset med Mister Mourinho och Sir Alex Ferguson. Det är en ära att vara era kollegor, sa Guardiola efter att ha tagit emot priset.

Ferguson lämnade inte galan lottlös han heller. Uniteds långlivade tränare fick hederspris för sina insatser för fotbollen genom åren.

Pia Sundhage var återigen nominerad till bästa tränare för damer men fick inget pris i år heller. Marta var nominerad till bästa kvinnliga fotbollsspelare men blev snuvad på priset av japanskan Homare Sawa. Neymar fick Fifa Puskas award för snyggaste mål.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!