Målvakten Johan Sjöstrand läckte och utespelarna gjorde bort sig i anfallet när Sverige tappade till 29-29. - Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX
Nu är semifinalsplatsen väldigt långt borta.
Nu är semifinalsplatsen väldigt långt borta. - Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX
Niclas Ekberg deppar - med all rätt.
Niclas Ekberg deppar - med all rätt. - Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX

Pinsamt, Sverige!

Endast en seger var godkänt för Sverige. Då gjorde Staffan Olssons mannar bort sig efter en brutal andra halvlek.

NIS. Måstematch - då stod Sverige för en av de pinsammaste kollapserna genom tiderna när de tappade en elvamålsledning mot Polen.

De blågula spelarna inledde mötet på ett briljant sätt och ledde med 20-9 efter de första 30 minuterna. Men de rödklädda polackerna kom ut som ett nytt lag i den andra halvleken och käkade upp Sveriges enorma ledning.

– Det känns för jävligt. Lika bra som vi var i första, lika dåliga var vi i andra, säger förbundskaptenen Staffan Olsson till TV4.

Matchen slutade 29-29, trots att Sverige hade ett jätteläge att avgöra precis i slutskedet. Det oavgjorda resultatet innebär att semifinalchanserna i stort sett är bortblåsta.

– Vi blev för stillastående och då spelar det inte så stor roll vad man har för lösningar. Det blev paralyserat, säger Olsson.