Det var tänkt att Stockholmsarenan skulle stå klar till säsongen 2013. Nu är den tidsplanen i farozonen.
1 av 4
Det var tänkt att Stockholmsarenan skulle stå klar till säsongen 2013. Nu är den tidsplanen i farozonen. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
"Vi vet ännu inte med hur mycket vi missar tidsplanen", säger Helena Ågren, kommunikationschef på Stockholmsarenan.
2 av 4
"Vi vet ännu inte med hur mycket vi missar tidsplanen", säger Helena Ågren, kommunikationschef på Stockholmsarenan. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Stockholmsarenan hade tidigare aviserat att en försening kunde bli tänkbar. Nu bekräftar arenans kommunikationschef att så även blir fallet.
3 av 4
Stockholmsarenan hade tidigare aviserat att en försening kunde bli tänkbar. Nu bekräftar arenans kommunikationschef att så även blir fallet. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Stockholmsarenan tornar upp sig i Globenområdet.
4 av 4
Stockholmsarenan tornar upp sig i Globenområdet. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Stockholmsarenan blir försenad: "Oklart hur länge"

Den aviserade förseningen blir verklighet, det bekräftar nu Stockholmsarenans kommunikationschef för Nyheter24. Säsongen 2013 är i farozonen.


Om arenan

"Stockholmsarenan är en idrotts- och evenemangsarena med 30 000 sittplatser som kommer att byggas och ägas av Stockholms Stad genom bolaget SGA Fastigheter. Driften av Stockholmsarenan sköts av det globala evenemangs- och sportföretaget AEG Facilities. Vilket även är det bolag som redan idag driver de existerande arenorna i Globen City. Arenans första evenemang planeras till våren 2013." Taget från arenans hemsida.

STOCKHOLM. Stockholmsarenan kommer att bli försenad, det bekräftade Helena Ågren, kommunikationschef vid Stockholmsarenan, för Nyheter24 under måndagseftermiddagen.

– Ja, vi har sedan tidigare aviserat en försening som nu ser ut att bli av, säger Ågren till Nyheter24 och fortsätter:

– Men innan Peab har publicerat sin analys vill vi inte spekulera om det blir en försening eller hur lång den blir.

Vad är anledningen till förseningen?

– Det är stort och komplext bygge, men vi kan inte säga vad det är som föranlett förseningen innan vi är klara med vår analys.

Tanken var att Djurgården och Hammarby i år skulle spela sina sista säsonger på sina nuvarande arenor för att sedan flytta in till Stockholmsarenan till säsongen 2013. Sedan tidigare hade företaget bakom arenabygget aviserat en försening.

Jonas Riedel, Djurgårdens pressansvarig, bekräftar att Dif informerats om att en försening är aktuell. Han vidhåller dock att det ännu inte är "helt klart".

– Vi väntar in den tidsplan som Stockholmsarenan ska publicera under veckan innan vi tar ställning till någonting, säger han och fortsätter:

– Vi har ännu inte fått bekräftat att det blir en försening.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!