Milan gästar Juventus i den italienska cupen - och Ibrahimovic ställs mot spelaren han alltid bråkar med: Giorgio Chiellini.
1 av 14
Milan gästar Juventus i den italienska cupen - och Ibrahimovic ställs mot spelaren han alltid bråkar med: Giorgio Chiellini. - Foto: Scanpix
– Det är väldigt svårt att spela mot honom. Han ger dig inget utrymme. Han låter dig inte andas. Men jag gillar "Chiello", han är lojal, en riktig krigare. Det har alltid varit riktigt vackra dueller mellan oss.
2 av 14
– Det är väldigt svårt att spela mot honom. Han ger dig inget utrymme. Han låter dig inte andas. Men jag gillar "Chiello", han är lojal, en riktig krigare. Det har alltid varit riktigt vackra dueller mellan oss. - Foto: Scanpix
”Efter slutsignalen fick jag fram till honom och tog tag i huvudet och drog med honom som en olydig hund, och då blev Chiellini rädd. Jag såg det på honom.
– Du ville fightas. Så varför bajsar du på dig nu då?”, hävdar Zlatan att han sa till Chiellini.
3 av 14
”Efter slutsignalen fick jag fram till honom och tog tag i huvudet och drog med honom som en olydig hund, och då blev Chiellini rädd. Jag såg det på honom. – Du ville fightas. Så varför bajsar du på dig nu då?”, hävdar Zlatan att han sa till Chiellini. - Foto: Scanpix
Men när Juventus flyttades ner i Serie B stannade Chiellini...
4 av 14
Men när Juventus flyttades ner i Serie B stannade Chiellini... - Foto: Scanpix
– För mig är Chiellini den tuffaste markeringsspelaren att möta, den jag lider mest av, sa Zlatan Ibrahimovic sagt till Corriere dello Sport i början av 2011 och fortsatte:
5 av 14
– För mig är Chiellini den tuffaste markeringsspelaren att möta, den jag lider mest av, sa Zlatan Ibrahimovic sagt till Corriere dello Sport i början av 2011 och fortsatte: - Foto: Scanpix
Medans Zlatan lämnade för Inter - och sen dess har det smällt rejält i närkamperna.
6 av 14
Medans Zlatan lämnade för Inter - och sen dess har det smällt rejält i närkamperna. - Foto: Scanpix
När Zlatan kom till Italien var han och backen lagkamrater i Juventus.
7 av 14
När Zlatan kom till Italien var han och backen lagkamrater i Juventus. - Foto: Scanpix
Efter att Chiellini försökt få Zlatan Ibrahimovic utvisad för att ha petat målvakten Marco Storari i ansiktet blossade ett bråk upp:
8 av 14
Efter att Chiellini försökt få Zlatan Ibrahimovic utvisad för att ha petat målvakten Marco Storari i ansiktet blossade ett bråk upp: - Foto: Scanpix
Men i sin självbiografi "Jag är Zlatan Ibrahimovic" berättade sjärnan ocensurerat om bråken.
9 av 14
Men i sin självbiografi "Jag är Zlatan Ibrahimovic" berättade sjärnan ocensurerat om bråken. - Foto: Scanpix
”Han var på mig hela tiden: 'Kom igen nu då, det är inte som förr, eller hur?' Han försökte provocera, och så tacklade han mig bakifrån", skriver Zlatan i boken.
10 av 14
”Han var på mig hela tiden: 'Kom igen nu då, det är inte som förr, eller hur?' Han försökte provocera, och så tacklade han mig bakifrån", skriver Zlatan i boken. - Foto: Bildbyrån
"Det är fegt, det fattar ni. Du ser inte killen komma, och jag gick ner och hade ont. Jag hade mycket ont. Men jag sa ingenting. Jag gör inte det i såna lägen."
11 av 14
"Det är fegt, det fattar ni. Du ser inte killen komma, och jag gick ner och hade ont. Jag hade mycket ont. Men jag sa ingenting. Jag gör inte det i såna lägen." - Foto: Bildbyrån
 "Jag tänker: 'Jag ger igen i nästa närkamp'. Då ska jag dundra på så killen inte står upp på länge.”
12 av 14
"Jag tänker: 'Jag ger igen i nästa närkamp'. Då ska jag dundra på så killen inte står upp på länge.” - Foto: Bildbyrån
Men Zlatan fick aldrig något läge att trycka till Juventusbacken under matchen. Så:
13 av 14
Men Zlatan fick aldrig något läge att trycka till Juventusbacken under matchen. Så: - Foto: Scanpix
I kväll ställs Zlatan mot Chiellini mot varandra i cupen. Matchen startar 20.45 och sänds i TV10.
14 av 14
I kväll ställs Zlatan mot Chiellini mot varandra i cupen. Matchen startar 20.45 och sänds i TV10. - Foto: Scanpix

Bildextra: Zlatan vs Chiellini

Milan gästar Juventus i den italienska cupen - och Ibrahimovic ställs mot spelaren han alltid bråkar med.


 

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

1 timme sedan

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

2 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.