Onsdag 28 Sep
Stockholm

Fem riktigt bra dåliga sportfilmer

Ankorna kommer att göra din söndag.
1 av 5
Ankorna kommer att göra din söndag. Foto: Larry MacDougal
"Jamaica had a bobsleigh team" och John Candy är deras tränare.
2 av 5
"Jamaica had a bobsleigh team" och John Candy är deras tränare. Foto: Michael Sohn
Bill Murray som sliskig bowlare kan inte vara annat än genialt.
3 av 5
Bill Murray som sliskig bowlare kan inte vara annat än genialt. Foto: Laurent Emmanuel
Lonley Tunes ber Chicago Bulls superstjärna Michael Jordan om hjälp.
4 av 5
Lonley Tunes ber Chicago Bulls superstjärna Michael Jordan om hjälp. Foto: Michael Conroy
Ricky Bobby och Cal Noughton ger Steve Carell en gram, shake-n-bake!
5 av 5
Ricky Bobby och Cal Noughton ger Steve Carell en gram, shake-n-bake!. Foto: Chris Carlson

Det är söndag. Huvudet kan kännas lite tungt. Lugn, Nyheter24 har den bästa medicinen. Här är de fem bästa sämsta sportfilmerna genom tiderna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Vissa dagar passar det sig inte med att kolla på The Wrestler, Warrior eller Million Dollar Baby. Vissa dagar vill man bara kolla på något som kräver extremt lite av dig som tittare, men som ändå är underhållande. Nyheter24 ger dig listan på de bästa söndagsfilmerna för dig som vill kolla på något lättsamt om sport. Mycket nöje!

5: Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby

Oneliners, oneliners och ännu fler oneliners. Will Ferrell spelar världens bästa Nascar-förare Ricky Bobby, en man som har allt: Framgång, pengar och en fru som "älskar" honom. Tillsammans med sin stallkompis Cal Naughton har de två lekstuga med Nascarserien. Fram till den arrogante, smått homosexuella fransmannen Jean Girard dyker upp och gör livet surt för dem. 

Det är Shake-n-bake från början till slut. En riktigt tung Nascar-rulle som spöar Days of Thunder utan att bensinen ens är i närheten av att ta slut. 

Att hålla kolla på: Ricky Bobbys söner: Walker och Texas Ranger.

4: Space Jam

Looney Tunes är i trubbel. Den onda nöjesparkägaren Swackhammer är i behov av nya attraktioner och Looney Tunes-gänget är de perfekt karaktärerna för jobbet. Swackhammer skickar ut sina undersåtar för att plocka med Bugs Bunny och gänget hem till nöjesfältet, vare sig de vill eller inte. Bugs Bunny har dock en idé för att slippa slava för Swackhammer. Han lyckas få till att en basketmatch ska spelas mellan Swackhammers gäng och Looney Tunes, vinnaren får avgöra Looney Tunes framtid. De onda undersåtarna börjar genast stjäla basketkunskaper från spelare som Charles Barkley och Larry Bird. Då beslutar Bugs Bunny att det är dags att plocka med den största av dem alla, Michael Jordan.

Space Jam må vara gammal, men den står sig än idag. För oss som växte upp under 90-talet är det en nostalgiresa genom basketens värld. 

Att hålla koll på: En smal Charles Barkley.

3: Kingpin

Roy Munson (Woody Harrelson) är en gammal avdankad proffsbowlare som vann allt när han var som bäst, men som förlorade allt och sin handen. Roy skaffar sig en plasthand och ger sig ut på vägarna som säljare, men det blir lite väl mycket sprit för honom och han går ner sig rejält i spritens värld. En dag springer han på Ishmael, amish tillika bowlinggeni. Roy bestämmer att genom Ishmaels bowlande, och hans eget kunnande så ska de tillsammans nå toppen. Tillsammans ger de sig ut på en fantastisk resa genom redneck-USA. Det går dessutom väldigt bra för båda två, fram till det att Ernie McCracken (Bill Murray) dyker upp.

Kingpin är filmen där alla utom Ishmael, som är den som egentligen ska framstå som misslyckad, är misslyckade. Och den största losern av dom alla är Ernie McCracken. Och det baseras i stort sett uteslutande på faktumet att han har en ros i sitt bowlingklot.

Att hålla koll på: HÅR!

2: Cool Runnings

Irving Blizer var en fena på bobsleigh när det begav sig, han var dock lite för tjock för sporten när han vann OS-guld i grenen och blev således av med sin medalj. Något som naturligtvis grämer honom oerhört. Han bosätter sig på Jamaica och slutar helt med bobsleigh. Fram till den dagen då vännen Derice Bannock från Jamaica kontaktar honom, han vill att Irving ska träna Jamaicas första bobsleigh-lag. Det blir såklart en uppladdning utöver det vanliga men de lyckas kvalificera sig till OS i Calgary. 

Väl där blir det en hel del sköna moralkakor, skämt om att frysa om pungen och såklart ett episkt slut. Vissa filmer är så usla att de måste ses igen, och igen och igen. Cool Runnings är en av dem.

Att hålla koll på: Bisarra kläder. (Och John Candy, som alltid!)

1: D2: Mighty Ducks

Gordon Bombay tvingas avsluta sin hockeykarriär på grund av en knäskada. En kort tid där efter får han rollen som coach för Team USA som satsar på att ta guld i Junior VM i Los Angeles. Gordon plockar såklart in det gamla hjärngänget i Ducks som skapar en ganska stökig grupp individer men som lag är hur bra som helst. Laget går fantastiskt i gruppspelet, men någonstans på vägen får Gordon Bombay duktigt med hybris och börjar vältra sig i kvinnor och ostsnittar. Team USA tappar fokus helt och när de ställs mot superhockeynationen Island, så har Team USA och grabbarna i Ducks gett upp hoppet om att någonsin få den riktiga Gordon Bombay tillbaka. Men med hjälp av en ank-tuta och ett tröjbyte så belönas tittaren med den mest pinsamma lägereldscen som någonsin spelats in.

"Filmen som förändrade en generation" sa ingen alls i samband med att D2: Mighty Ducks släpptes på bio. Få filmer har dock varit så pricksäkra, trots sin förutsägbarhet. Karaktärerna är överdrivna, skämtet är dåliga och "Bash brothers" la grunden för att killar som Douglas Murray fått den spelstil han har fått. Är det någon av dessa filmer du ska se i helgen, så är det denna. Du kommer att vrida dig av skam, men väl i mål känner man med killarna. We are the champions!

Att hålla koll på: Ett outömligt förråd, men feel-good-scenen när lagets cowboy Dwayne Roberts kastar lasso är fantastisk. (1:12 in i klippet)


Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.