Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Veckans avgå: "Klipp er och skaffa ett jobb"

AIK är givna på veckans lista.
1 av 4

AIK är givna på veckans lista.

Pontus Lundahl/Scanpix

Modo hade koll och gjorde uppror genom att plocka in Alexander Steen.
2 av 4

Modo hade koll och gjorde uppror genom att plocka in Alexander Steen.

PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Fegisarna som mordhotade Simon Thern på Olympa – skäms!
3 av 4

Fegisarna som mordhotade Simon Thern på Olympa – skäms!

Andreas Hillergren / Andreas Hillergren

Vi hyllar den allsvenska guldstriden.
4 av 4

Vi hyllar den allsvenska guldstriden.

SCANPIX SWEDEN

Sport | 28/09/2012 16:10

Hylla den som hyllas bör – och resten kan avgå. Så låter det när sportredaktionen sammanfattar veckans händelser.

HYLLAS
Guldstriden i allsvenskan.
AIK, Malmö, Elfsborg och Häcken. Tre poäng skiljer mellan ettan Häcken och fyran Malmö. Som Martin Lorentzson uttryckte det: "varje match är som en slutspelsmatch." Vi kan bara instämma. Europas jämnaste liga har gjort det igen och har dukat upp för en rafflande avslutning. Vi må bara vara 26:e bästa serien på kontinenten – men ingen kan beskylla den för att inte vara spännande i alla fall.

AVGÅ
AIK Hockey. Sex raka förluster, sist i elitserien och en svikande publik. AIK:s säsongsinledning kan sammanfattas i ett ord: praktfiasko. Nog för att vi på Nyheter24 tippade AIK på elfte plats – men så här dåliga trodde vi inte att laget skulle vara. Anders Gozzi, lyft på luren och ring in några NHL-spelare.

AVGÅ
Ni som hotade Simon.
Derbyfest, mycket publik och en bra match. Självklart ska det vara några idioter som ger ett sprakande Skånederby en sur eftersmak. "Simon Thern skall dö" var budskapet. Vårt budskap till er – klipp er och skaffa ett jobb. Sådant hör inte hemma på en fotbollsarena – eller någon annanstans heller för den delen…

AVGÅ
Hockeyligan.
En organisation som hanterar miljontals kronor och har svensk hockeys framtid i sina händer måste ha bättre koll. De förbjöd korttidskontrakt för NHL-spelare – utan att ens veta om de har laglig rätt att göra det. Pinsamt!