Måndag 27 Sep
Stockholm

"De jävla bonnläpparna som gagnas av beslutet"

Fullsatta läktare kan snart vara ett minne blott. Om klubbarna själva måste stå för polisinsatserna blir det svårt för dem att hålla sig kvar i högstaserierna, menar fansen.
1 av 2
Fullsatta läktare kan snart vara ett minne blott. Om klubbarna själva måste stå för polisinsatserna blir det svårt för dem att hålla sig kvar i högstaserierna, menar fansen. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Det är inte bara AIK som drabbas, alla klubbar som är registrerade som aktiebolag kommer att tvingas betala hela notan vid polisinsatser.
2 av 2
Det är inte bara AIK som drabbas, alla klubbar som är registrerade som aktiebolag kommer att tvingas betala hela notan vid polisinsatser. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Black Army-ordföranden Daniel Wilhelmsson är förbannad på beslutet att slopa rabatten för polisinsatser vid idrottsarrangemang.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Daniel Wilhelmsson är ordförande i Black Army och är riktigt upprörd över polisens beslut att inte förlänga rabatten på polisinsatser vid idrottsarrangemang. Förut låg rabatten på 75 procent men slopas nu helt, vilket innebär att klubbarna får stå för hela notan.

– Det är ren och skär idioti. Det blir ju livshotande för våra klubbar, säger Wilhelmsson till Nyheter24.

Nyheter24 skrev i går om hur beslutet att slopa rabatterna kommer att innebära miljonkostnader för de klubbar som är registrerade som aktiebolag.

– Det får ju till följd att vi inte har råd att behålla spelare. Då åker vi ur våra respektive divisioner, och lägre ned finns det ännu mindre pengar. Då blir det ännu värre för oss att betala polisinsatserna. Istället blir det de där jävla bonnläpparna som gagnas av det här beslutet, för de är inte aktiebolag. Just nu ser jag inget hopp, fortsätter Wilhelmsson.

Wilhelmsson känner att AIK och de andra storstadsklubbarna blir illa behandlade.

– Vi, AIK, är Sveriges största klubb men blir verkligen inte behandlade som det.

När det varit ont om pengar till saker i föreningar tidigare har fansen gjort insamlingar av olika slag, är det ett alternativ här?

– Det håller inte i längden, vi fans kan inte lägga flera tusen spänn per match.

Kommentera
Kopiera länk
Dela