HYLLAS! Svenska landslagets bragd i Berlin är ett stycke fotbollshistoria.
1 av 4
HYLLAS! Svenska landslagets bragd i Berlin är ett stycke fotbollshistoria. - Foto: Ap/SCANPIX
Avgå! Hur kan svenska snowboardförbundet inte införa förbud mot strippklubbar?
2 av 4
Avgå! Hur kan svenska snowboardförbundet inte införa förbud mot strippklubbar? - Foto: Scanpix, Faksimil/Instagram
Avgå! Svenska kommuner som inte investerar i nya och bättre plexiglas.
3 av 4
Avgå! Svenska kommuner som inte investerar i nya och bättre plexiglas. - Foto: Bildbyrån / Joel Marklund
Avgå! Hedvig Lindahl och hennes Kristianstad som slänger kläderna för att locka publik till lagets matcher.
4 av 4
Avgå! Hedvig Lindahl och hennes Kristianstad som slänger kläderna för att locka publik till lagets matcher. - Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Veckans avgå: "Det är inte Zlatan vi pratar om"

Hylla den som hyllas bör – och resten kan avgå. Så låter det när sportredaktionen sammanfattar veckans händelser.


VECKANS AVGÅ

Nyheter24 sammanfattar sportveckan varje fredag. Sportredaktionen sätter fingret på snackisarna och tycker till om det hetaste.

Håller DU med? Tyck till kommentarsfältet eller mejla oss på sport@nyheter24.se.

Ska någon av oss avgå?

HYLLAS!

Bragden i Berlin. Att vända 0–4, alltså 0–4, mot självaste Tyskland i Berlin händer inte. Särskilt inte på 30 minuter. Det har aldrig tidigare gjorts och skulle inte kunna hända i tisdags heller. Men ett brödgäng, i jämförelse med Tyskland, glömde bort innebörden av ordet omöjligt och lyckades. Det är inget annat än en bragd. 

AVGÅ!

Ledningen i snowboardlandslaget. Landslagsåkarna Kevin Bäckström och Tor Lundström var på strippklubb i måndags. Och den förstenämnde försvarade besöket med att säga att "tjejer är väl fina". Sportchefen Olle Danielsson sågade åkarna – men ville inte införa ett förbud mot strippklubbsbesök. Det är väl lite väl mjäkigt av en ledare i ett svenskt landslag? Kom igen, det är inte Zlatan vi pratar om. Och då skickade ändå Lars Lagerbäck hem Zlatan, Chippen och Mellberg när de inte kunde hålla tiden. 

AVGÅ!

Sveriges kommuner. Mikael Backlund var i veckan förbannad på att flera av hockeyallsvenskans plexiglas är alldeles för hårda. I en tid då huvudskadorna och hjärnskakningarna ökar drastiskt i hockeyns värld är det självklart att inte rinkarna i sig ska bjuda in till skador. De flesta allsvenska klubbarna har inte själva råd att köpa nya plexiglas och äger inte ens sina egna arenor. Det är hög tid att kommunerna går in och betalar det här nu. För många lag från de mindre orterna är lagen stora inkomstkällor och ansiktet utåt. Punga upp – nu!

AVGÅ!

Kristianstad DFF. Att slänga kläderna och leka Baywatch för att locka publik till lagets matcher är en avskyvärd metod. Jämställdheten och tron på könens lika värde tog precis 40 steg bakåt. 70-talet ringde och ville ha tillbaka sin PR-metod. Skärpning KDFF. Var finns förebilderna när man behöver dem?

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!