Torsdag 26 Maj
Stockholm

Veckans avgå: "Som ett spädbarn söker mammas bröst"

Farväl Råsunda och tack för dina minnen.
1 av 4
Farväl Råsunda och tack för dina minnen. Foto: SCANPIX SWEDEN
Skäms på dig Adriano. Åttaåringar gör inte ens så där.
2 av 4
Skäms på dig Adriano. Åttaåringar gör inte ens så där. Foto: Ap/SCANPIX
Sju tränare på fem år har alltså fått lämna Roman Abramovitj. Det är bara sjukt.
3 av 4
Sju tränare på fem år har alltså fått lämna Roman Abramovitj. Det är bara sjukt. Foto: Ivan Sekretarev/SCANPIX
Conny Strömbergs påhopp på domare gillas inte.
4 av 4
Conny Strömbergs påhopp på domare gillas inte. Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Hylla den som hyllas ska – och resten kan avgå. Så här låter det när sportredaktionen sammanfattar veckans händelser.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Veckans avgå

Nyheter24 sammanfattar sportveckan varje fredag. Sportredaktionen sätter fingret på snackisarna och tycker till om det hetaste.

Håller DU med? Tyck till kommentarsfältet eller mejla oss på sport@nyheter24.se.

Ska någon av oss avgå?

HYLLA!

Råsunda. Visst, det har varit fyra "sista matchen på Råsunda nu", men i torsdags löptes faktiskt de sista stegen på svensk fotbolls mest klassisk arena. Bara tanken att Sverige en gång i tiden har spelat en VM-final i fotboll på den gräsmattan räcker mer än väl för att armhåren ska resa sig. Nu hjälpte även AIK-klacken till. Det är bara att kapitulera och buga för en arena som har varit hem för högklassig fotboll nio år längre än Thomas Nordahl har levt.

AVGÅ!

Luiz "jag förstod inte" Adriano. Skitsnack. Adriano visste exakt vad han gjorde när han bröt mot alla oskrivna fairplay-regler som finns mot Nordsjälland i Champions League. Det är fairplay-regler som till och med 8-åringar rättar sig efter. Att han sedan först hånar den danska pressen och sedan snällt försöker be om ursäkt, när Uefa hotar med bestraffning, blir bara pinsamt. Man mår lite illa när man tänker på det.

AVGÅ!

Roman "alldeles för mycket pengar" Abramovitj. Under sina år som Chelseas ägare har mångmiljadären suktat efter Champions League-titeln mer än vad ett spädbarn söker efter sin mammas bröst. I våras fick han titeln äntligen sin titel – och tackade ett halvår senare med att ge Roberto Di Matteo sparken. Dessutom skriver han på ett korttidskontrakt säsongen ut med den långsamma pussellösaren Rafa Benitez. Benitez kommer med all säkerhet i vår bli den åttonde tränare som får sparken på sex år i Chelsea – ni vet var ni läste det först.

AVGÅ!

Conny Strömberg. Vi på Nyheter24 tycker vanligtvis om frispråkiga idrottspersonligheter. Det rör om i grytan och skapar ett större intresse. Men när Strömberg ger sig på domare, ordningsvakter och poliser i sin bok och skriver att de "nog var lite småmobbade" i skolan blir det nästan lite tragikomiskt. Coolingen Conny Strömberg från 1990 ringde och ville ha tillbaka sin personlighet. Man kanske ska se sig själv i spegeln ibland också. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela