Nyheter24 ger sig årets roligaste sportartiklar.
1 av 9
Nyheter24 ger sig årets roligaste sportartiklar. - Foto: Foto: Montage
10. Zlatan skulle inte bara lära sig rida under 2012. Håkan Dahlby ville även lära supersvensken att skjuta gevär.
2 av 9
10. Zlatan skulle inte bara lära sig rida under 2012. Håkan Dahlby ville även lära supersvensken att skjuta gevär. - Foto: Montage/Scanpix
9. Per Ledin är elitseriens Batman. I en intervju med Nyheter24 förklarade han varför. Ytterst underhållande.
3 av 9
9. Per Ledin är elitseriens Batman. I en intervju med Nyheter24 förklarade han varför. Ytterst underhållande. - Foto: Montage: SCANPIX
7. Zlatan hånades på internet efter att ha uppvisat den här bulan i shortsen när han gjorde ett mål i Champions League.
4 av 9
7. Zlatan hånades på internet efter att ha uppvisat den här bulan i shortsen när han gjorde ett mål i Champions League. - Foto: Faksimil. YOUTUBE
6. Viktor Lundberg fick inte visa sig från sin hunkigaste sida på FIFA13.
5 av 9
6. Viktor Lundberg fick inte visa sig från sin hunkigaste sida på FIFA13. - Foto: Montage Scanpix/Faksimil Fifa13
5. Kenichi Ito, världsrekordhållare på 100 meter på alla fyra. 17,47 sekunder är rekordet. Ito vill nu slå Usain Bolts 9.58. Lycka till!
6 av 9
5. Kenichi Ito, världsrekordhållare på 100 meter på alla fyra. 17,47 sekunder är rekordet. Ito vill nu slå Usain Bolts 9.58. Lycka till! - Foto: Koji Sasahara / AP / SCANPIX
4. Rolf-Göran Bengtsson ville lära Zlatan rida, något som enligt RGB skulle gå enkelt tack vare Zlatans fysik.
7 av 9
4. Rolf-Göran Bengtsson ville lära Zlatan rida, något som enligt RGB skulle gå enkelt tack vare Zlatans fysik. - Foto: Montage/Scanpix
3. Mourinho mot Aragorn. The Special One mot The Chosen One. Världslaget mot FC Midgård. Vem skulle vinna?
8 av 9
3. Mourinho mot Aragorn. The Special One mot The Chosen One. Världslaget mot FC Midgård. Vem skulle vinna? - Foto: Alberto Saiz/Steven Senne/Scanpix
2. Angelina Castro och Sara Jay, två porrskådespelerskor, delade ut avsugningar till Miami Heat-fans efter att Heat vann NBA.
9 av 9
2. Angelina Castro och Sara Jay, två porrskådespelerskor, delade ut avsugningar till Miami Heat-fans efter att Heat vann NBA. - Foto: Montage: http://withleather.uproxx.com/

Här är årets galnaste sporthändelser

Rolf-Göran Bengtsson ville lära Zlatan att rida, OS-medaljörer med erektion och porrstjärnor gav oralsex till Miami Heat-fans. 2012 var ett fantastiskt sportår på många sätt och vis. Nyheter24 ger er de roligaste från året som gått.


Sportens årslistor

Häng med när Nyheter24 sammanfattar sportåret 2012. Från och med den 17 december fram till den första januari kommer vi att publicera en årslista om dagen med det bästa, sämsta, värsta och roligaste från sportens värld.

Tycker du någon saknas på listan? Tveka inte att höra av dig till sport@nyheter24.se.

10. Håkan Dahlby vill ut och jaga med Zlatan

Efter att Rolf-Göran Bengtsson erbjudit sig att lära Zlatan Ibrahimovic rida kom även skytten Håkan Dahlby med ett förslag till Zlatan. Han vill nämligen lära Zlatan att skjuta. Då landslagsstjärnan har ett stort jaktintresse tror Dahlby att det skulle passa honom väldigt bra. Men Dahlby är lite blyg inför att föreslå det själv för Zlatan.

– Jag åker gärna ut och jagar med Zlatan. Men han får ta steget i så fall. Om han är på idrottsgalan och vinner ska jag gratulera honom, stoppa mitt visitkort i fickan och lära honom skjuta om han vill, sa Dahlby till Nyheter24.

9. Per Ledin berättar om varför han ÄR Batman

Per Ledin är en citatmaskin utan motstycke. När Nyheter24 intervjuade Ledin om hans fascination för Batman började han dra liknelser mellan honom själv och den fiktive hjälten från Gotham City.

– Det är ju det att han är både god och ond, men ond på ett bra sätt. När jag tar på mig hockeyutrustningen så vill jag vinna till vilket pris som helst. Så det kan vara det då, förvandlingen. Sen vid sidan av isen försöker jag vara en bra förebild, precis som Bruce Wayneberättade Ledin för Nyheter24.

8. Ivan Stuffer gillar inte att bli pussad av andra män

Ivan Stuffer spelar handboll i Brixen i den italienska högstadivisionen. Under en match mot rivalerna Bozen så fick Stuffer en puss av motståndaren Pasquale Maione under en närkamp. Stuffer härsknade till och knuffade omkull den kärleksfulle Maione. Efterspelet var minst lika dramatiskt då Stuffer greppade ett stadigt tag om sitt paket och applåderade ironiskt mot motståndarklacken.


7. Zlatan snopphånas efter Champions League-mål

Zlatan Ibrahimovic, vår nationalhjälte. Vilket år han haft. Trots att lagen han representerat inte alltid levererat så har Zlatan gjort det. I Milan, i landslaget och inte minst i Paris Saint-Germain under hösten. När PSG inledde sin Champions League-höst mötte de Dinamo Kiev, en match de vann efter mål av bland annat Zlatan. Men det är inte målet vi minns. Det är Zlatans paket efter målet som förevigt etsat sig fast på våra hornhinnor.

6. Viktor Lundbergs FIFA13-bild blev inte riktigt som han tänkt sig

När det efterlängtade FIFA13 släpptes tidigare i höstas log nog de flesta allsvenska spelare när de fick se sin egen nuna i ett tevespel. Men för AIK:s Viktor Lundberg var det lite annorlunda. Skaparna bakom spelet hade tagit en inte alltför fördelaktig bild på Lundberg.

– Ja, vad är det för jävla bild? Jag har ju typ en boll framför ansiktet. Den som valde den bilden måste hata mig, sa Lundberg till Nyheter24.

5. Kenichi Ito är världens snabbaste 100-meterslöpare - på alla fyra

Kenichi Ito slog sitt eget världsrekord på 100 meter på alla fyra med över en sekund. Guinnes World Records var där och kollade att inga oegentligheter förekom. Det nya rekordet ligger nu på 17.47 sekunder och Ito siktar nu på att slå tvåbenslöparen Usain Bolts världsrekord på 9.58 sekunder.


4. Rolf-Göran Bengtsson vill lära Zlatan att rida

Rolf-Göran Bengtsson vann Jerringpriset och är nominerad till priset som "årets manliga idrottare" på idrottsgalan som äger rum den 14 januari. En annan nominerad till priset är Zlatan Ibrahimovic. Vi ringde upp RGB och frågade honom om vem som hade varit bäst på respektive sport, Zlatan som ryttare eller Bengtsson som fotbollsspelare.

– Zlatan är vältränad och har bra balans, vilket skulle göra honom till en bra ryttare, sa RGB som inte skulle tveka att ge Zlatan några ridlektioner.

3. Aragorns FC Midgård mot Mourinhos världselva

Viggo Mortensen gick till attack mot Real-tränaren José Mourinho under ett besök i Spanien. "Aragorn" anklagade "The special one" för att vara en dålig taktiker. Han pikade även Mourinho för att ha petat Tito Vilanova, då andretränare i Barcelona, i ögat under ett El Clasico-möte.

– Han är en fegis, så enkelt är det. Vilken man springer runt och petar folk i ögonen?, sa Mortensen.

Därför satte vi ihop en Sagan om ringen-startelva som Aragorn kunde ha tagit ut, kallad FC Midgård. Sedan ställde vi dem mot riktiga fotbollsspelare. Vilka hade vunnit tror du?

2. Porrstjärnor suger av Miami Heat-fans

Under NBA-slutspelet tog vuxenaktriserna och Miami Heat-fansen Sara Jay och Angelina Castro tillfället i akt och startade Twitter-kampanjen #TeamBJNBA. Den gick ut på att om Heat vann NBA så skulle Jay och Castro ge oralsex till alla Heat-fans som hade fyllt 21 år och var testade mot könssjukdomar. När Heat vann gjorde de slag i saken.

– Ingen trodde att vi skulle göra det. Vi kanske inte slog världsrekord i oralsex på en dag, men nästa gång hoppas jag att fler förstår att vi inte skojar, sa Sara Jay efteråt.

1. OS-medaljören reser tält under prisutdelning

Henrik Rummel i det amerikanska roddarlaget var med och tog brons i London i somras. Men under prisutdelningen var det något annat än medaljer som fångade allas blickar. Nämligen en rejäl bula i Rummels shorts. Om det var ren glädje över att ha tagit brons eller om han bara är väldigt, väldigt välutrustad förtäljer inte historien. Enligt honom själv så "lovar jag att jag inte har stånd". Men vi tvivlar.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!