Här är Youtube-succén – som är nära att bli NFL-proffs

Vill du spela i en proffsliga – lägg upp ett Youtube-klipp på dig själv. Så gjorde den talangfulle norrmannen Håvard Rugland, 27, – och nu kan han vara på väg att få kontrakt med en NFL-klubb.


En riktig askungesaga håller på att inträffa i USA. Norrmannen Håvard Rugland har aldrig spelat amerikansk fotboll – men han är en baddare på att sparka den märkliga bollen. 27-åringen har spelat in Youtube-klipp på sig själv där han visar upp en enastående säkerhet med en amerikansk fotboll. Eller vad sägs? 


Efter att ha sett Youtube-klippet, med över en halv miljoner visningar, ville plötsligt NFL-laget New York Jets kickertränare Michael Husted flyga över honom för att göra en tryout med laget. Nu har norrmannen, som aldrig har spelat amerikansk fotboll, gjort flera tester med klubben och hoppas på att få ett kontrakt till nästa säsong.

– Det gick bra. De testade mig på fieldgoals och kickoffs. Självklart kände jag mig lite mer nervös här, men jag höll mig ganska lugn, säger han till norska tidningen NRK.

Kickertränaren Husted var nöjd med det han såg av Rugland. 

– Håvard har utvecklats väldigt mycket bara på två veckor med oss. Nu hoppas han kunna hitta sponsorer så han har möjligheten att komma till USA och träna med oss i januari, säger han till tidningen.

Rugland jagas också av tre college klubbar plus San Diego Chargers. Det kan sluta bra det här för den norske bolltalangen Håvard Rugland.  

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!