Måndag 19 Apr
Stockholm

Sverige spelade 0-0 – igen: "Sämsta jag sett"

1 av 19
2 av 19
3 av 19
4 av 19
5 av 19
6 av 19
7 av 19
8 av 19
9 av 19
10 av 19
11 av 19
12 av 19
13 av 19
14 av 19
15 av 19
16 av 19
17 av 19
18 av 19
19 av 19

Det svenska fotbollslandslaget verkar vara helt ur slag. 0-0 mot Irland följdes upp med 0-0 mot Slovakien.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Hamrén chansade

Förbundskapten Erik Hamrén chansade och startade med 27-årige debutanten Erkan Zengin på vänstermittfältet. Oscar Wendt var dessutom tillbaka som vänsterback medan Samuel Holmén matchades på det centrala mittfältet. I mål fick dessutom Kristoffer Nordfeldt, till vardags i Herenveen, göra sin första match från start.

Hur det gick?

Zengin började bra men ville lite för mycket. Saknar dessutom en del fart. Holmén gick inte att känna igen från det spel han har presterat i turkiska ligan. Och Oscar Wendt är nog inte den offensiva ytterback som landslaget behöver.

ZILINA, SLOVAKIEN. Efter 0-0 mot Irland i VM-kvalet bjöd det svenska fotbollslandslaget på ännu ett sömnpiller.

Träningsmatchen mot Slovakien slutade även den mållös efter att publik och tevetittare fått ta del av två lag som helt enkelt inte ville vinna.

Efter den första halvleken valde de svenska spelarna att skylla den bleka inledningen på – fotbollsplanen.

"För jävligt"

– Vi får inte igång spelet på grund av planen men vi kämpar på. Man får fajtas, försöka vinna andrabollar och köra långbollar. För det är jävligt svårt att spela på den här planen, sa debutanten tillika förre Hammarbyspelaren Erkan Zengin i TV3.

Och inte blev det bättre i den andra halvleken.

Inför matchen ville förbundskapten Erik Hamrén se spelare som vågade ta offensiva initiativ och spelade bollen med god fart. Något vi inte fick se mycket av. 

I 90 minuten fick Jimmy Durmaz förvisso en gratischans men 23-åringen placerade bollen rakt i famnen på Slovakiens målvakt. En av två svenska chanser i matchen.

"Sämsta jag sett"

I juni väntar VM-kvalmatcher mot Österrike och Färöarna för Sverige.

Och av reaktionerna på Twitter att döma krävs det en rejäl uppryckning från svenskt håll.

"Sett till inramning och spel - det här är den sämsta landskamp jag sett på plats. Och då såg jag någon på 80-talet", skrev tevejournalisten Patrick Ekwall – men han var inte ensam om att ösa kritik över det svenska laget.Följ flödet av fotbollstweets på Twitter här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela