Collins i Boston Celtics tröja.
1 av 4
Collins i Boston Celtics tröja. - Foto: Ap / SCANPIX
Charlie Sheen visade sitt stöd på Twitter.
2 av 4
Charlie Sheen visade sitt stöd på Twitter. - Foto: Ap / SCANPIX
Likaså Bill Clinton.
3 av 4
Likaså Bill Clinton. - Foto: Ap / SCANPIX
Jason Collins i Washington Wizards tröja. Vilka han spelade med förra säsongen.
4 av 4
Jason Collins i Washington Wizards tröja. Vilka han spelade med förra säsongen. - Foto: Ap / SCANPIX

Så hyllas homosexuella NBA-stjärnan på Twitter

Jason Collins är en 34 år gammal NBA-spelare, han är svart och han är gay. Efter att han kom ut ur garderoben hyllas han stort på Twitter.


NHL visar sitt stöd

Amerikanska hockeyligan NHL, och dess spelarfack NHLPA, har tagit strid för HBT-personers rätt att idrotta på lika villkor.

I april har man presenterat samarbetet och projektet med "You can play".

Läs mer här.

USA. I en krönika i tidningen Sports Illustrated berättade Jason Collins för världen att han var gay. Han blir därmed den första öppna homosexuella idrottsstjärnan i någon av de stora amerikanska ligorna.

"Jag önskar att jag inte vore killen i klassrummet som höjer handen och säger "Jag är annorlunda". Om jag fick bestämma skulle någon redan ha gjort det här. Men det är det ingen som har så därför höjer jag min hand", skrev Collins bland annat.

Nu hyllas den modige stjärnan stort på Twitter av allt från skandalskådisar till före detta presidenter och "vanliga" personer.

Jason Collins är USA:s svar på Anton Hysén som även han fick mycket goda reaktioner när han kom ut som gay för ungefär två år sedan.

/
NBA
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skellefteå till SM-final: "Dags att gå hela vägen"

Jagr, 52, historisk och målskytt

1 timme sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

1 timme sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

2 timmar sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

2 timmar sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

3 timmar sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.