Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är svensken som ska slå världsrekord – genom hypnos

- 02/07/2013, 16:36 -
Hypnos ska hjälpa Johnny Wahlqvist att slå nytt världsrekord i bänkpress.
1 av 4

Hypnos ska hjälpa Johnny Wahlqvist att slå nytt världsrekord i bänkpress.

Rickard Nilsson/Bildbyrån

Wahlqvist ville hitta en ny metod till framgång och fann hypnosen.
2 av 4

Wahlqvist ville hitta en ny metod till framgång och fann hypnosen.

© BildbyrŒn / Arne Forsell

Med den ska han slå det nuvarande världsrekordet på 360,5 kilo.
3 av 4

Med den ska han slå det nuvarande världsrekordet på 360,5 kilo.

© Bildbyrån / Björn Tilly

Han är stark, 39-åringen.
4 av 4

Han är stark, 39-åringen.

Rickard Nilsson/Bildbyrån

14,5 kilo. Det är allt som behövs för att den svenske styrkelyftaren Johnny Wahlqvist slå världsrekordet i bänkpress. Nu ska 39-åring nå över 360,5 kilo – med hjälp av hypnos:
– Jag kommer att vara i samma klass som Frank Andersson, Ricky Bruch och Ingemar Johansson, säger han till Nyheter24.

Den 10 augusti smäller det. Då ska svenske Johnny Wahlqvist slå nytt världsrekord i bänkpress. 39-åringen har ett speciellt ess i rockärmen för att nå förbi drömgränsen på 360,5 kilo – hypnos. Styrkelyftaren har tagit hjälp av hypnotisören Jimmy Kristensson som ska försätta honom i trans – och hjälpa honom att slå nytt världsrekord, skriver Skånskan

– Jag kommer att vara i samma klass som Frank Andersson, Ricky Bruch och Ingemar Johansson, säger Wahlqvist drömskt till Nyheter24.

Wahlqvist, som har vunnit VM-guld, ville hitta ett nytt grepp för att ta nästa steg i karriären och fick då höra talas om hypnotisören Kristensson. Det ena ledde till det andra och plötsligt fick de den unika idén att slå världsrekordet under en hypnos.

"Fåglarna kvittrar utanför"

– Det är första gången i svensk idrottshistoria som någon gör något sånt här.

De har träffats tre gånger och enligt Wahlqvist har det redan gett resultat. Men frågan är hur han kommer in i sitt transläge?

– Det gäller att koncentrera sig på ingenting. Fåglarna kvittrar utanför men man tänker inte på det, det bara finns där. Man stänger ögonen och man finns där, men ändå inte. Man bara njuter.

Men hur gör du rent konkret för att hamna i trans?

– Jag fokuserar för fullt. Jag tittar på ett finger och när fingret når benet är jag i trans. Sen är det viktigt att ligga med huvudet i soffan när man gör det, så inte huvudet är utanför. Då kan det bli farligt och man kan bryta nacken, säger han.

Resultatet?

– Att det inte finns några gränser, inga hinder.

Som exempel, för att visa att det faktiskt fungerar, nämner han ett klipp på Youtube där en kvinna hypnotiserades och övertygades om att hon faktiskt var ett bord.

– De la henne på två stolar (med ett mellanrum emellan). Hon var ju stel som en pinne. Två karlar satte sig i mitten på henne och hon slog inte arslet i golvet, säger han.

"Vill inte vara den personen som dör nyfiken"

Det som driver Wahlqvist är att han, genom hypnosen, blir banbrytande som idrottare. Att han sätter nya gränser.

– Det var som Elvis Presley som slog med benen. Alla gjorde korstecken mot honom, men det gjorde de inte sen, eller hur?

Men han vill också pröva något nytt säger han.

– Är det något man vill testa på ska man göra det. Jag vill inte vara den personen som dör nyfiken. 

"De är som cancersvulster"

Det är också tydligt att han är trött på att styrkelyftare och andra inom liknande sporter alltid sammankopplas med otillåtna, prestationshöjande preparat – något som han själv aldrig har rört säger han. Hans vän, den berömde diskuskastaren Ricky Bruch som dog 2011, var däremot känd för sitt missbruk av prestationshöjande tabletter. 

– Vi hade väldigt roliga samtal vi två, förutom de där pillerna och den där jävla skiten. De är som cancersvulster de där. 

Den 10 augusti vill Wahlqvist skriva historia – både med ett världsrekord och hans revolutionerande metod.

– Haha, tänk dig själv för oss styrkelyftare: "Vi har slutat med homopatiska medel och piller. Nu är det hypnos som gäller", avslutar han.