Lejonen sänker förarlönerna

Regerande svenska mästarlaget i speedway, Lejonen, har sänkt förarlönerna för tre förare.


Regerande svenska mästarlaget i speedway, Lejonen, har sänkt lönerna för tre förare. Det kan bli fler.

– Det handlar inte om någon ekonomisk kris, vi tänker på framtiden, säger sportchefen Anders Fröjd.

Den ekonomiska krisen slår mot alla sporter och speedwaylagen är kanske de som drabbas mest. Kontrakten för 2009 skrevs innan finanskrisen hann bryta ut, sponsorkontrakten efter finanskrisens utbrott. Lejonen kommer att sänka lönerna med runt 20 procent för David Ruud, Ricky Kling och Dave Watt.

– Vi kommer att prata med alla förare och jag tror inte det kommer att bli några problem. När det gäller Nicki Pedersen har han sitt kontrakt i utländsk valuta så nu har han 20 procent mer än när han skrev kontraktet. Visst kan han säga nej, men jag tror inte han gör det, säger Fröjd.

Som regerande mästarlag hade Gislavedklubben ett bra förhandlingsläge med sponsorer och Fröjd är nöjd med klubbens ekonomiska läge just nu.

–Vi har sålt in för 4 miljoner innan säsongen, som vi budgeterat. Men vi har ingen aning om hur publiktillströmningen kommer att se ut. Det har ju minskat för fotboll, ishockey och handboll. Det kan slå mot oss också. Därför vill vi nu kunna stå starkare på längre sikt, avslutar Fröjd.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!