Torsdag 15 Apr
Stockholm

Bilderna från Lejonens guldfest

"Helt fantastiskt roligt" sade Nicki Pedersen efter Lejonens första SM-guld.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Lejonen fick en mycket enkel resa mot klubbens första SM-guld i speedway. 16 poängs övervikt från första matchen ökades till 34 poäng via seger med 57-39 i andra matchen.

– Helt fantastiskt roligt. Den svenska elitserien är tuffast i världen, sade Lejonens Nicki Pedersen.

Trots att Lejonen i stort sett hade dödat all spänning redan i första matchen fanns storpublik, 7 356 åskådare, på plats i Gislaved för att se hemmafavoriterna.

Kommunen hade ställt in budgetmötet, affärer stängde tidigare och landshövding Lars Engqvist syntes i folkvimlet.

Merparten av publiken fick också jubla direkt då Lejonen inledde med två dubbelsegrar och utökade ledningen till 24 poäng totalt.

Sen handlade det mest om defilering, även om Vetlanda-förarna i några heat bjöd upp till riktig kamp. Hemmafavoriten Nicki Pedersen tilläts inte ta full poäng men var ändå riktigt glad efter matchen. Pedersen tog nämligen sitt första SM-guld i lag, en av den medaljer saknades i prissamlingen. Pedersen har tidigare bara lagguld från Danmark.

–Jag är glad och stolt. Lejonen vågade satsa på mig som världsförare men resten av killarna har också gjort ett mycket bra arbete och alla har tagit mer poäng än de tidigare gjort, sade Pedersen.

–Min egen roll i laget har varit att hjälpa de andra, speciellt på bortaplan med utväxlingar och vilka spår som är bra. Killarna i laget kallar mig "daddy" fast jag inte har några barn.

Mitt i segerjublet passade Pedersen också på att blicka framåt.

Det är nästa säsong mandomsprovet kommer. I år var det ingen som trodde på oss innan säsongen började. Vi hoppades att kunna nå slutspel i första hand. Nästa år ska vi försöka försvara detta, sade han.

Segermarginalen, 34 poäng, var den största sedan 2002 då Rospiggarna utklassade Kaparna. (TT)

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela