Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tränare polisanmäld – uppgetts ha mordhotat motståndarspelare

- 27/11/2013, 09:00
Pirates baskettränare Ali Lou har blivit polisanmäld efter ha uppgetts hotat en motståndarspelare.

Pirates baskettränare Ali Lou har blivit polisanmäld efter ha uppgetts hotat en motståndarspelare.

Jan-Erik Henriksson / Scanpix

Trelleborg Pirates a-lagstränare Ali Lou har blivit polisanmäld för att ha hotat en motståndarspelare till livet. Baskettränaren tycker dock att anklagelserna är löjliga och han förstår dem inte.
– Jag har inte hotat någon, varför skulle jag göra det? säger han till Trelleborgs Allehanda.

Anmälningarna kommer efter Pirates basketmatch mot Haga Haninge i lördags. Pirates-tränaren Ali Lou ska då hotat Haga Haninges coach och en spelare i laget. Lou ska ha skrikit åt en spelare i Haninge att han skulle döda honom och han ska enligt anmälan också efter matchen gått fram till en Haningespelare och bett honom hälsa till en annan att han känner folk i Stockholm och att han ska skära öronen av honom.

Han själv känner inte till uppgifterna.

– Jag blir lite chockad. Jag blev förbannad, men allt gick fredligt till efteråt. Jag har inte hotat någon, varför skulle jag göra det? säger han till Trelleborgs Allehanda.

"Han tacklade ner honom och det är klart att jag reagerar"

Upprinnelsen till bråket ska vara att en Haningespelare med fyra sekunder kvar av matchen ska ha tacklat omkull Piratesspelaren Jordan Lou, tränaren Alis son. Enligt folk på plats ska det då ha blivit hårda ordväxlingar efter händelsen, enligt Trelleborgs Allehanda.

– Jag tar ett kliv in i banan och säger "fuck". Han tacklade ner honom och det är klart att jag reagerar, vi skrek på varandra, men sedan är det han som går emot mig, det är bara och titta på filmen vad som händer. Jag gör inget mot honom, säger han till tidningen och fortsätter.

– Jag vet inte vad de vill med det här, eller vad det här ska leda till, säger han.

Pirates ordförande Thomas Nilsson är besviken att det skulle behöva gå så långt som till en polisanmälan.

– Jag är chockad och besviken att det blir en polisanmälan, att det går vidare till disciplinnämnden kan jag förstå. Jag ser vad som händer med Jordan och det var totalt onödigt, sedan kan jag inte försvara Alis handling heller. Han är en väldigt duktig coach, men kontroversiell och hetlevrad, säger han till Trelleborgs Allehanda.

"Jag hade hoppats att få ett samtal med en ursäkt"

Trelleborgs Allehanda pratade även med coachen i Haga Haninge, Thomas Valtonen, och han hade hopats på att slippa göra en anmälan och att en ursäkt skulle komma. Men det gjorde den inte så då blev det till att anmäla Lou.

– I stridens hetta kan man skrika vad som helst, men håller man på fem, tio minuter efteråt och hotar med diverse ord så är det helt ofattbart, då har det gått för långt. Att polisanmäla är en allvarlig åtgärd, men vad ska vi göra, blunda eller vad?

– Vi väntade lite med att anmäla, jag hade hoppats att få ett samtal med en ursäkt, men det kom aldrig, säger Valtonen till tidningen.