Torsdag 23 Sep
Stockholm

Trädgårdssex, gratis kondomer och orgier – här är OS sexhistorik

Det är inte bara idrottsliga tävlingar som sker under de olympiska spelen.
Det är inte bara idrottsliga tävlingar som sker under de olympiska spelen. Foto: BILDBYRÅN / CARL SANDIN

Det är inte bara medaljer som är intressant under OS. Time har sammanfattat de mest uppseendeväckande händelserna – mellan lakanen och bredvid – under OS-historien.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sommar-OS i Seoul 1988: Arrangörerna hittade så mycket kondomer på taken att de förbjöd sex utomhus i OS-byn

Sommar-OS i Barcelona 1992: Bordtennisspelaren Matthew Syed har i efterhand sagt att "jag låg mer under två och halv vecka där än jag tidigare hade gjort i livet vid den tidpunkten". Det var dessutom första olympiska spelet som arrangörerna delade ut gratis kondomer till atleterna. 

Vinter-OS i Lillehammer 1994: Den amerikanska skidåkaren Carrie Sheinberg har sagt till ESPN att två bobåkare: "Gjorde det klart för mig att de var beredda att byta deras guld för ALLA slags tjänster. Jag svarade skämtsamt: 'Tack, men Tommy Moe har en medalj. Jag leker med den'". 

Sommar-OS i Sydney 2000: Spjutkastaren Breaux Greer har berättat för ESPN att han "umgicks" med tre olika kvinnor varje dag under OS. Inte nog med det, när han skulle flyga hem från spelen efter en snöplig skada, fick han tillfälle att bli medlem i 10 000-metersklubben med en känd (dock anonym) atlet på toaletten. 

Dessutom hade arrangörerna planerat att 70 000 kondomer skulle räcka till atleterna i OS-byn – men bara efter en vecka var de tvungna att beställa dit 20 000 kondomer till, enligt Today

Vinter-OS i Salt Lake City 2002: Man delade som vanligt ut gratis kondomer till atleterna under spelen – men det här var första gången som människor gick man ur huse och protesterade mot det. 

Sommar-OS i Peking 2008: Än en gång är det den engelske bordtennisspelaren Matthew Syed som avslöjar hemligheter bakom de lyckta dörrarna. Han skrev själv en artikel i Times of London som skapade stor uppståndelse. Han skrev bland annat att OS inte var annat än en "...sexfest här i Peking. De olympiska deltagarna måste stå ut med en onaturlig självdisciplin i förberedelserna till den stora tävlingen. Hur ska det kunna gå på ett annat sätt än att det uppstår en vulkanisk frigörelse av nedtryckt hedonism." 

Den amerikanska fotbollssmålvakten Hope Solo har dessutom avslöjat i efterhand att hon hade sex med en känd person som hon smugit in på rummet i OS-byn

Vinter-OS i Vancouver 2010: ESPN har avslöjat att sex anonyma atleter hade en orgie i en bubbelpool precis utanför OS-byn under OS. 

Den amerikanske snowboardåkaren Scotty Lago fångades på bild när en supporter biter i hans nyvunna bronsmedalj. Det var bara det att bronsmedaljen var placerad precis intill könet – vilket han också skickades hem för av USA:s olympiska kommitté. 

Sommar-OS i London 2012: Här hände det grejer. Enligt Mirror kraschade gay-appen Grindr när atleterna anlände till London-OS. Businessweek skrev att det gick åt en kondom per deltagare och dag under spelen

Hope Solo berättade även om hur öppna och lite för fria många var under spelen: "Under en "once-in-a-lifetime"-upplevelse, vill man bygga minnen, vare sig det är sexuella sådana eller festande på området. Jag har sett människor haft sex ute i det fria. Folk gör snuskiga saker, antingen på gräset eller mellan husen."

Simstjärnan Ryan Lochte var rejält taggad innan spelen – och det handlade inte bara om att vinna medaljer: "Under senaste OS hade jag en flickvän...ett stort misstag. Nu är jag singel så London borde bli väldigt bra. Jag är laddad."

Något som även fick Lochtes mamma Ike att bekräfta att sonen gillar flyktiga relationer: "Han har bara one night stands. Han kan inte engagera sig i ett förhållande, han är alltid i farten."

Vinter-OS i Sotji 2014: Än så länge har få detaljer sipprat ut från OS-byn. Det enda hittills är att omkring 100 000 kondomer cirkulerar runt bland deltagarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela