Emir Osmanbegovic, sportchef för SBS Discovery TV.
Emir Osmanbegovic, sportchef för SBS Discovery TV. - Foto: Privat

"Detta är det hetaste OS någonsin"

SBS Discovery TV:s sportchef Emir Osmanbegovic hyllar Frida Nordstrand och den massmediala OS-febern. Samtidigt får Tre Kronor en känga för sin syn på media.


Het: OS-febern. Tre miljoner tittare på skidstafetten i TV3, nästan fyra miljoner lyssnare under söndagen för Radiosporten, kvällstidningarna som direktsänder nästan oavbrutet, SVT kämpar på med ”Alla snackar Sotji” och det fullständigt kokar i sociala medier. Massmedialt är detta det hetaste OS någonsin.

Hetare: Frida Nordstrand. Fantastiska intervjuer med de svenska skidhjältarna och en underbar reportageserie ”Där allt började”. Frågan är om inte Frida Nordstrand är den starkast lysande stjärnan i Viasats stjärnspäckade OS-trupp.

Hetast: Champions League. OS är en spännande tvåveckorsflört, fotboll är en livslång kärlek. I kväll ska jag njuta av Champions League och supermatchen Manchester City–Barcelona.

Iskallt: Tre Kronors Viasat-bojkott. Alldeles för många idrottsstjärnor har inställningen att de ”ställer upp” för media. Helt fel. De pratar med sina fans, via media. Tre Kronors planerade bojkott av Viasat hade drabbat tevetittarna, inte Viasat. Bra att de tog sitt förnuft till fånga och ändrade sig.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!