Hon, som är tränare för ett flicklag i innebandy, satte upp skylten för två veckor sedan.
Hon, som är tränare för ett flicklag i innebandy, satte upp skylten för två veckor sedan. - Foto: Privat

Helena ligger bakom succéskylten: "De som uttrycker sig negativt behöver läsa den"

Skylten i Insjöns sporthall har gjort succé på Facebook och Nyheter24:s nyhet har – i skrivande stund – gillats av drygt 30 000 människor. Det glädjer upphovsmakaren Helena Eriksson:– Idrottshallen ska vara ett andra hem. Barnen ska inte behöva höra glåpord i sin borg.


Det var under tisdagen som Nyheter24 skrev om hur en tweet från KAIS Moras assisterande tränare Anders Sundby gjorde succé på Twitter.   

Skylten sitter in Insjöns sporthall och Sundby blev glad när han såg den.

– Jag tyckte den var klockren och man kan ju undra varför inte fler idrottshallar har liknande lappar, sa han till Nyheter24 då

Men genom Nyheter24:s artikel har skylten även fått spridning på Facebook – och det rejält. I skrivande stund har drygt 30 000 människor gillat artikeln.

"Jag är lite chockad"

Upphovsmakaren Helena Eriksson, som tränar Insjöns IF BK:s flicklag F00 för födda mellan 1999 och 2002, kan knappt förstå uppståndelsen när Nyheter24 når henne. 

– Jag är lite chockad, säger hon och förklarar att hon såg hur en kollega från Skåne delade bilden under tisdagskvällen och att hon därefter följt hur nyheten har växt sig stor på Facebook.

Hon berättar att hon, tillsammans med ordföranden och några andra ledare i föreningen, tog beslutet att sätta upp skylten för två veckor sedan. Idén till skylten kommer från en amerikansk motsvarighet som man har översatt. 

Hur kom det sig att ni tog beslutet att sätta upp skylten?

– Vi ville helt enkelt ha en bättre läktarkultur i hallen, säger hon och fortsätter:

– Det har varit problem med snacket från sidan i hallen. Det påverkade våra spelare negativt.

Eriksson berättar att hon och ordföranden i föreningen bland annat har blivit nedringda av ledare inom andra innebandyföreningar som vill berömma dem för deras initiativ. För henne är det självklart att skylten sitter där den sitter.

"De behöver läsa skylten"

– Våra spelare ska känna sig trygga när de kommer till hallen. Idrottshallen ska vara ett andra hem. Barnen ska inte behöva höra glåpord i sin borg. 

Men vissa tycker inte om skylten – något som syns på kommentarer på Nyheter24:s Facebook-sida. En person tycker att det är "det dummaste jag har läst". En annan tycker att: "...ska man leka kan man göra det ute". Även Eriksson har märkt av kritiken. 

– Vi pratade om det att de fem procent som uttrycker sig negativt om skylten är dem fem procent föräldrar som behöver läsa den.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att det är ett problem med hur många föräldrar beter sig på sina barns matcher?
Senaste nytt

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

1 timme sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

1 timme sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

2 timmar sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

3 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.