Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Helena ligger bakom succéskylten: "De som uttrycker sig negativt behöver läsa den"

Helena Eriksson ligger bakom den uppmärksammade skylten.
1 av 3

Helena Eriksson ligger bakom den uppmärksammade skylten.

Privat/Twitter

Hon, som är tränare för ett flicklag i innebandy, satte upp skylten för två veckor sedan.
2 av 3

Hon, som är tränare för ett flicklag i innebandy, satte upp skylten för två veckor sedan.

Privat

Skylten i sin helhet.
3 av 3

Skylten i sin helhet.

Twitter

Sport | 19/02/2014 15:17

Skylten i Insjöns sporthall har gjort succé på Facebook och Nyheter24:s nyhet har – i skrivande stund – gillats av drygt 30 000 människor. Det glädjer upphovsmakaren Helena Eriksson:
– Idrottshallen ska vara ett andra hem. Barnen ska inte behöva höra glåpord i sin borg.

Det var under tisdagen som Nyheter24 skrev om hur en tweet från KAIS Moras assisterande tränare Anders Sundby gjorde succé på Twitter.   

Skylten sitter in Insjöns sporthall och Sundby blev glad när han såg den.

– Jag tyckte den var klockren och man kan ju undra varför inte fler idrottshallar har liknande lappar, sa han till Nyheter24 då

Men genom Nyheter24:s artikel har skylten även fått spridning på Facebook – och det rejält. I skrivande stund har drygt 30 000 människor gillat artikeln.

"Jag är lite chockad"

Upphovsmakaren Helena Eriksson, som tränar Insjöns IF BK:s flicklag F00 för födda mellan 1999 och 2002, kan knappt förstå uppståndelsen när Nyheter24 når henne. 

– Jag är lite chockad, säger hon och förklarar att hon såg hur en kollega från Skåne delade bilden under tisdagskvällen och att hon därefter följt hur nyheten har växt sig stor på Facebook.

Hon berättar att hon, tillsammans med ordföranden och några andra ledare i föreningen, tog beslutet att sätta upp skylten för två veckor sedan. Idén till skylten kommer från en amerikansk motsvarighet som man har översatt. 

Hur kom det sig att ni tog beslutet att sätta upp skylten?

– Vi ville helt enkelt ha en bättre läktarkultur i hallen, säger hon och fortsätter:

– Det har varit problem med snacket från sidan i hallen. Det påverkade våra spelare negativt.

Eriksson berättar att hon och ordföranden i föreningen bland annat har blivit nedringda av ledare inom andra innebandyföreningar som vill berömma dem för deras initiativ. För henne är det självklart att skylten sitter där den sitter.

"De behöver läsa skylten"

– Våra spelare ska känna sig trygga när de kommer till hallen. Idrottshallen ska vara ett andra hem. Barnen ska inte behöva höra glåpord i sin borg. 

Men vissa tycker inte om skylten – något som syns på kommentarer på Nyheter24:s Facebook-sida. En person tycker att det är "det dummaste jag har läst". En annan tycker att: "...ska man leka kan man göra det ute". Även Eriksson har märkt av kritiken. 

– Vi pratade om det att de fem procent som uttrycker sig negativt om skylten är dem fem procent föräldrar som behöver läsa den.

TYCK TILL
Hot or Not?
Tycker du att det är ett problem med hur många föräldrar beter sig på sina barns matcher?