SVT:s sportreporter Ola Bränholm.
SVT:s sportreporter Ola Bränholm. - Foto: Bildbyrån / NILS JAKOBSSON

"Curlingen förtjänar mer uppmärksamhet"

SVT:s sportreporter Ola Bränholm tycker till om curlingen, Sveriges chans på medaljrekord och avsaknaden av svenskt deltagande i många grenar.


Het: Veteranerna. Noriaki Kasai, 42 år i juni, VM-debuterade i Lahti 1989 och tog nu silver i stora backen och brons i lag. Ole-Einar Björndalen, vann sin första världscup 1996, som 40-åring vann han nu sprinten på OS. 

Hetare: Curling. En i de avgörande lägena helt magisk tevesport och en sport där Sverige håller världsklass. Niklas Edin är min idol med sitt sätt att hela tiden utmana alla möjliga lägen. Curling är bäst på OS, men förtjänar mer uppmärksamhet övriga 3 år och 11 månader. 

Hetast: Sveriges längdlandslag. 11 medaljer på 10 tävlingar är ett sjukt facit, efter sjukt flyt i vissa fall (Emil x2!). Vi har nu tangerat Norges rekord i antal längdmedaljer (11) i ett OS och kan nå Sovjets rekord (13) från Calgary '88. 

Iskallt: Sveriges landslag i massa andra sporter. Snowboard, backhopp, freestylehopp, skridsko, damskidskytte, sporter där vi har fina OS-traditioner men knappt ens deltar nu. Och när kommer resultaten i alpint och skidskytte?

/
/
/
SVT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!