Blev skjuten i benet – nio dagar senare blev han matchhjälte

Sporten har ibland sina osannolika matchhjältar. Vad sägs om den här high school-studenten som avgjorde med en trepoängare nio dagar efter att ha blivit skottskadad?


USA. Orr Academy high schools basketstjärna Tyquone Greer sköts i benet på en fest och fick föras till sjukhus.

– Tyquone gick till en fest, han knuffade någon kille på festen och någon kille kom tillbaka och började skjuta, sa lagets tränare Lou Adams till CSN Chicago.

Avgjorde med trepoängare

Tyquone blev borta från spel med sitt lag, men inte särskilt länge. När Orr Academy spelade mot North Chicago i sin serie kunde det ha varit deras sista match för säsongen, men Tyquone skulle bli en osannolik matchhjälte.

Med endast tre sekunder kvar av matchen satte han en trepoängare som avgjorde matchen, bara nio dagar efter att han blev skjuten. Orr Academy vann med 71–68 och avancerar därmed till slutspel.

"Visste att jag skulle klara det"

– Det här kunde ha varit vår sista match och jag ville att min närvaro skulle kännas. Att jag tog det skottet visar att Gud hade det planerat för mig eftersom han har större planer för mig. Jag visste att jag skulle klara det. Jag var väldigt säker, säger han till Chicago Tribune och berättar hur han ville vara delaktig i laget:

– Mitt ben var fortfarande ganska skakigt, men det här kunde ha varit vår sista match så jag ville vara där ute. Om vi skulle förlora ville jag vara säker på att vara ute på planen med mitt lag. Det var det enda som spelade någon roll.

Se matchens upplösning från 10:50 in i klippet.


USA
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Beskedet: Förra världsettan avslutar karriären

Guldyra för Örebros volleybolldamer

Guldtorkan är över för volleybolldamerna i Örebro Volley. Laget vann den tredje SM-finalen mot det regerande mästarlaget Engelholm med 3–1 i set och tog därmed hem SM-guldet via 3–0 i matcher.

Spräckte Rögles svit: "Skönt att vinna första"

Skellefteå vann den första ronden i SM-finalen i ishockey med 1–0 över Rögle. Forwarden Linus Lindström blev matchhjälte med ett mål fyra minuter från slutet. Finns ingen bättre känsla, skönt att se den gå in. Alltid skönt att vinna första, nu ska vi gå vidare, sade segerskytten till TV4 Play.

Drömmål gav Vittsjö första segern

Ett drömmål på frispark gav Vittsjö första segern i damallsvenskan. Heidi Kollanen knorrade in en frispark i 2–0-segern över nykomlingen AIK.

Säsongens första Värnamo-vinst – Zeljkovic hjälte

1 timme sedan
Värnamo tog säsongens första seger i allsvenskan. Det kan laget tacka Ajdin Zeljkovic för.

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

1 timme sedan
Henrik von Eckermann behåller ledningen i världscupfinalen i Riyad inför den sista omgången.