Fredag 23 Jul
Stockholm

Boxare gav 1 000 dollar till rörd tiggare – som sen blev rånad

Tiggare rånad
1 av 2
Tiggaren som fick pengar berättar sedan att han blev misshandlad och rånad. Foto: Youtube
Pengar nerspolade
2 av 2
Adrien Broner har tidigare publicerat en film där han spolar ner pengar i toaletten. Foto: Youtube

När boxaren Adrien Broner gav 1 000 dollar till en överlycklig tiggare anade han nog inte att historien skulle ta en oväntad – och hemsk – vändning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Adrien Broner, trefaldig världsmästare i boxning, har visat sig ha en generös sida. När han åkte bil med en vän stannade han till när han såg en tiggare och gav honom 1 000 dollar, eller cirka 6 600 kronor.

Tiggaren trodde först inte sina ögon och frågade flera gånger om Broner var seriös. Det visade han sig vara och tacksamheten gick inte att ta miste på.

– Du vet inte hur mycket det här betyder för mig, sa tiggaren och Broner svarade:

– Det betyder mycket för mig med.


Strax efter att filmen publicerades kom det upp en ny film där tiggaren berättar att han blivit misshandlad och rånad på sina pengar. Han säger själv att han med hjälp av pengarna skulle få en lägenhet, men att han nu var tillbaka på ruta ett efter rånet.

Konspirationer på nätet

Internets konspirationsteoretiker har teorier om att Broner själv skulle vara ansvarig för misshandeln eller att det här är ett sätt för tiggaren att få ännu mer pengar. Om de teorierna stämmer kommer vi kanske aldrig få reda på, men det var i alla fall en oväntad vändning efter Broners generösa gåva.

Broner hamnade i blåsväder tidigare i maj när han efter en seger sa "Jag har slagit afrikaner och nu slog jag precis ner en mexikan". Han har även lagt upp en film på Youtube där han spolar ner hundratals kronor i toaletten för att visa hur lite pengar betyder för honom.


[removed][removed]
Kommentera
Kopiera länk
Dela