Boxare gav 1 000 dollar till rörd tiggare – som sen blev rånad

När boxaren Adrien Broner gav 1 000 dollar till en överlycklig tiggare anade han nog inte att historien skulle ta en oväntad – och hemsk – vändning.


Adrien Broner, trefaldig världsmästare i boxning, har visat sig ha en generös sida. När han åkte bil med en vän stannade han till när han såg en tiggare och gav honom 1 000 dollar, eller cirka 6 600 kronor.

Tiggaren trodde först inte sina ögon och frågade flera gånger om Broner var seriös. Det visade han sig vara och tacksamheten gick inte att ta miste på.

– Du vet inte hur mycket det här betyder för mig, sa tiggaren och Broner svarade:

– Det betyder mycket för mig med.


Strax efter att filmen publicerades kom det upp en ny film där tiggaren berättar att han blivit misshandlad och rånad på sina pengar. Han säger själv att han med hjälp av pengarna skulle få en lägenhet, men att han nu var tillbaka på ruta ett efter rånet.

Konspirationer på nätet

Internets konspirationsteoretiker har teorier om att Broner själv skulle vara ansvarig för misshandeln eller att det här är ett sätt för tiggaren att få ännu mer pengar. Om de teorierna stämmer kommer vi kanske aldrig få reda på, men det var i alla fall en oväntad vändning efter Broners generösa gåva.

Broner hamnade i blåsväder tidigare i maj när han efter en seger sa "Jag har slagit afrikaner och nu slog jag precis ner en mexikan". Han har även lagt upp en film på Youtube där han spolar ner hundratals kronor i toaletten för att visa hur lite pengar betyder för honom.


[removed][removed]
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

3 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.