Två av de tre vita duvor som släpptes under invigningsceremonin gick ett tragiskt öde till mötes.
Två av de tre vita duvor som släpptes under invigningsceremonin gick ett tragiskt öde till mötes. - Foto: Ap

Fredsduvor krashade och dog under VM-invigningen

Vita duvor släpptes inför invigningsmatchen mellan Brasilien och Kroatien, som en symbol för världsfreden.


Protester under Fotbolls-VM

Våldsamma protester har ägt rum i Fotbolls-VM. Nyheter24 har skrivit om de protester som ägde rum i São Paulo, bara timmar innan avspark. Läs om det och se bilder här

Inför VM har vi även listat 13 samhällsproblem för Brasilien att lösa. Bland annat handlar det om barnprostitution, rasism och droger.

BRASILIEN. Men det slutade i allt annat än glädjande rop, efter att duvorna kraschat in i läktarna på stadion.

Det var under den 25 minuter långa, storslagna och påskostade invigningsceremoni av fotbolls-VM som det den fredliga handlingen fick ett mörkt slut.

Kontrast till våldet

Tre barn hade fått i uppgift att släppa var sin duva i mittcirkeln före premiärmatchen mellan Brasilien och Kroatien. Vita duvor symboliserar som bekant fred på jorden, och var tänkt som en motvikt till de våldsamma protester som ägt rum i São Paulo och flera andra städer runt om i landet, skriver Aftonbladet.

Flög in i läktarna

Brasilien vann över Kroatien med 3-1, men för fredsduvorna slutade det inte lika väl. Enligt The Guardian-journalisten Hadley Freeman ska två av duvorna ha dött efter att de flugit rakt in i läktarna.

– Dåliga nyheter för världsfreden, konstaterar Freeman.

Den tredje duvan överlevde, men lyckades inte heller ta sig ut upp mot den blå himlen och ut genom det öppna taket. Den ska senast ha setts till i natt i arenans pressrum, skriver Aftonbladet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!