Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fredsduvor krashade och dog under VM-invigningen

Två av de tre vita duvor som släpptes under invigningsceremonin gick ett tragiskt öde till mötes.
1 av 1

Två av de tre vita duvor som släpptes under invigningsceremonin gick ett tragiskt öde till mötes.

Ap

Sport | 13/06/2014 11:53

Vita duvor släpptes inför invigningsmatchen mellan Brasilien och Kroatien, som en symbol för världsfreden.

BRASILIEN. Men det slutade i allt annat än glädjande rop, efter att duvorna kraschat in i läktarna på stadion.

Det var under den 25 minuter långa, storslagna och påskostade invigningsceremoni av fotbolls-VM som det den fredliga handlingen fick ett mörkt slut.

Kontrast till våldet

Tre barn hade fått i uppgift att släppa var sin duva i mittcirkeln före premiärmatchen mellan Brasilien och Kroatien. Vita duvor symboliserar som bekant fred på jorden, och var tänkt som en motvikt till de våldsamma protester som ägt rum i São Paulo och flera andra städer runt om i landet, skriver Aftonbladet.

Flög in i läktarna

Brasilien vann över Kroatien med 3-1, men för fredsduvorna slutade det inte lika väl. Enligt The Guardian-journalisten Hadley Freeman ska två av duvorna ha dött efter att de flugit rakt in i läktarna.

– Dåliga nyheter för världsfreden, konstaterar Freeman.

Den tredje duvan överlevde, men lyckades inte heller ta sig ut upp mot den blå himlen och ut genom det öppna taket. Den ska senast ha setts till i natt i arenans pressrum, skriver Aftonbladet.