Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är idrottshistoriens mäktigaste nationalsånger

- 20/06/2014, 17:25
Brassarna vet hur man ska framföra nationalsången.
1 av 5

Brassarna vet hur man ska framföra nationalsången.

Wayne Rooney och John Terry stömmer upp.
2 av 5

Wayne Rooney och John Terry stömmer upp.

Skottlands nationalsång är vacker.
3 av 5

Skottlands nationalsång är vacker.

Beyonce.
4 av 5

Beyonce.

Rugbyspelare från Wales sjunger - och det rejält.
5 av 5

Rugbyspelare från Wales sjunger - och det rejält.

Nationalsångerna inför idrottsevenemang betraktas av många som en viktig, adrenalinhöjande ingrediens. En uppfattning som nog blivit allt mer utbredd efter VM-inledningen. 70 000 personer som sjunger med, kokande arenor och tårögda spelare har nämligen kommit att bli en allt vanligare åsyn i Brasilien.

Nu listar Nyheter24 de fem bästa, mest kraftfulla och kittlande nationalsångerna i världen. 

5. Brasilien. Väldigt kraftfull, men också vacker. Den mäktiga avslutningen, som framförs utan bakgrundsmusik, samt det faktum att den rörde flera spelare till tårar innebär extra pluspoäng. 

 

4. England. Av många betraktad som världens vackraste nationalsång. Och visst är den bra, i synnerhet refrängen. 

3. Wales. Det är svårt att sakna bakgrundsmusiken när 20 övertända rugbyspelare och tiotusentals åskådare unisont stämmer upp i något som mycket väl kan vara det kraftfullaste som presenterats i nationalsångssammanhang. 

 

2. USA. Den mest berömda av dem alla, kanske. Och det är den inte utan anledning. Beyonces tolkning får den att lyfta till nya höjder.

 

1. Skottland. Det ryser till längs hela ryggraden när man hör Skottlands nationalsång. Bäst och vackrast – utan värdig konkurrens. 

För er som undrar varför Sverige inte är med: I ärlighetens namn, en blygt och återhållsamt sjungande publik, elva generade spelare samt en världsstjärna – den ende – som vägrar sjunga med. Inget att hänga i julgranen, va?