1 av 9
Vackert – och sorgligt. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Action Images
David Villa tog avsked av sin karriär i det spanska landslaget med ett mål.
2 av 9
David Villa tog avsked av sin karriär i det spanska landslaget med ett mål. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Action Images
Först blev han glad – sedan blev han sorgsen.
3 av 9
Först blev han glad – sedan blev han sorgsen. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Action Images
Han kysste landslagsmärket.
4 av 9
Han kysste landslagsmärket. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Action Images
Alla ville gratta 32-åringen.
5 av 9
Alla ville gratta 32-åringen. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Action Images

Här tar spanska anfallsstjärnan avsked av landslaget – i tårar

59 mål. Det hann David Villa göra i den spanska landslagströjan innan han nu lägger den på hyllan – och det blev känslosamt.

Australien–Spanien 0–3 (0–1)

Målen: 0–1 (36) David Villa, 0–2 (69) Fernando Torres, 0–3 (84) Juan Mata.

Nederländerna–Chile 2–0 (0–0)

Målen: 1–0 (77) Leroy Fer, 2–0 (90+2) Memphis Depay.

Han vann skytteligan i EM 2008 med fyra mål. Han gjorde lika många mål, det vill säga fem, som skytteligavinnaren i VM 2010, Thomas Müller. Han missade dock EM 2012 efter en skada – men i kvalet innan gjorde han flest mål av alla i Spaniens grupp. Han har gjort flest mål av alla någonsin i den spanska tröjan.

David Villa är en legendar i Spanien – men nu är det slut.

"Mina sista matcher med landslaget"

Innan turneringen gjorde han klart att de var de sista matcherna för landslaget.

– Det här är mitt sista VM och utan tvekan mina sista matcher med landslaget, sa han till den spanska tv-kanalen Cuatro på träningslägret i USA.

Han avslutade naturligtvis med stil. I den första halvleken gav han Spanien, som till slut vann den avslutande matchen mot Australien med 3–0, ledningen med 1–0 på en nätt liten klack – och det betydde mycket för honom.

Ögonen tårades

Hans ögon tårades efter hans mål och kramen med lagkamraten Juanfran var hjärtlig. Det syntes även när han blev utbytt i den 56:e minuten mot Juan Mata. Han kunde inte hålla tillbaka tårarna på bänken.