Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dopinganklagas – efter skräckbilden på benen

- 28/07/2014, 10:22 -
Polske cyklisten Bartosz Huzarski anklagas för doping.
1 av 2

Polske cyklisten Bartosz Huzarski anklagas för doping.

Facebook/Bildbyrån

Här är bilden som Bartosz Huzarski publicerade på facebook under torsdagen.
2 av 2

Här är bilden som Bartosz Huzarski publicerade på facebook under torsdagen.

Facebook

Cyklisten Bartosz Huzarski delade en bild på sina utpumpade ben efter ett lopp – nu anklagas han för doping.

Det var efter torsdagens 145 kilometer långa etapp i Tour de France som den polske cyklisten Bartosz Huzarski publicerade ett foto på Facebook. I bilden syntes hans solbrända, utpumpade ben med ådror som till synes nått sin bristningsgräns. 

Men att dela med sig av bilden var ett inte allt för smart drag, har det visat sig. 

Anklas för doping

Inte nog med att måna människor reagerat med avsmak – nu anklagas även 33 åringen för doping. Främst höjs misstankarna mot ådrorna vars strukturer syns lite väl tydligt. 

Nu försvarar sig Huzarski mot kritiken. I ett inlägg på Facebook skriver han att detta är en vanlig syn för honom. 

– Jag trodde inte att bilden på mina ben skulle orsaka en sådan förvirring. För mig är det absolut ingen uppenbarelse för jag kan se den synen, kanske inte varje dag, men väldigt ofta, speciellt efter ett tufft lopp i hög temperatur. 

"Har inga modellben" 

Vidare menar Huzarski att man inte kan förvänta sig några välpolerade modellben av en professionell cyklist direkt efter ett tufft lopp. 

– Naturligtvis har jag inte ben som Victoria's Secret-modeller, eller Mary från en närliggande grönsakshandel, eller någon kontorsjobbare som cyklar en mil eller en timme tre gånger i veckan. Tyvärr fungerar det inte så och det är vad du ser på bilden. Det är inte ohälsosamt, skriver han enligt brittiska Metro.