Han "springer" upp för klätterväggen

Är du en hyfsad klättrare som vill bli bättre? 17-årige amerikanen John Brosler kan vara din inspiration.


Vi alla vet att Spider-Man som seriefigur och som karaktär i filmerna är påhittad. Men man kan nästan tro att amerikanen John Brosler är den verkliga spindelmannen.

17-åringen verkar inom sporten speed climbing som handlar om att, snabbast möjligt, ta sig upp för en klättervägg.

Snabbare än snabbaste simmaren

I våras slog han amerikanskt rekord med tiden 3.95 på en tio meter hög klättervägg. Faktum är att Brosler snitthastighet på drygt nio kilometer i timmen är snabbare än snitthastigheten César Cielos världsrekord på 50 meter frisim ligger på. Och då kämpar 17-åringen mot tyngdlagen. 

Se och beundra. 


Hans amerikanska rekord från i våras. 

/
/
/
Senaste nytt

Norska alpinstjärnan lägger av

Luka Modric matchhjälte när Real Madrid sänkte Sevilla

Målet i andra halvleken blev matchavgörande. Real Madrid vann med 1-0 (0-0) hemma mot Sevilla i La Liga i fotboll.

Messi räddade poäng på tilläggstid

1 timme sedan
Inter Miami var på väg mot förlust borta mot Los Angeles Galaxy i den amerikanska fotbollsligan MLS – då slog stjärnan Lionel Messi till. I den andra tilläggsminuten vräkte argentinaren sig fram och skickade upp bollen i nättaket fram till slutresultatet 1–1.

Arne Engels och Felix Uduokhai målskyttar när Augsburg vände

1 timme sedan
I halvtid var Freiburg i ledningen med 1-0 på WWK ARENA. Men Augsburg vände – och vann. Till slut blev det 2-1 i matchen i Bundesliga i fotboll. Matchhjälte blev Arne Engels, som gjorde det avgörande målet med bara 8 minuter kvar av matchen.

Äntligen är förlustsviten bruten för Tingsryd

1 timme sedan
Matchen mellan Almtuna och Tingsryd i Gränby ishall slutade 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1) efter förlängning. Ett skönt trendbrott för Tingsryd. Laget hade före söndagens bortamatch fyra förluster i rad i Hockeyallsvenskan.

Milan bröt Atalantas segersvit

1 timme sedan
Efter fem segrar i rad i Serie A i fotboll för Atalanta så tog vinstsviten slut borta mot Milan. Matchen på söndagen på Giuseppe Meazza slutade 1-1 (1-1).