Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fotbollspelaren Albert Ebosse död – träffades i huvudet av föremål under ligaspel

- 24/08/2014, 14:06 -
Den kamerunska fotbollspelaren Albert Ebosse avled under lördagen.

Den kamerunska fotbollspelaren Albert Ebosse avled under lördagen.

© YouTube/lajsktv

Kamerunska fotbollsspelaren Albert Ebosse, 24, har dött efter att ha träffats i huvudet av ett föremål som kastats in från läktaren under en ligamatch i Algeriet.

ALGERIET. Det var under lördagen som den tragiska olyckan inträffade. Den 24-årige kamerunska anfallaren Albert Ebosse träffades av ett okänt föremål som kastades in på plan från läktaren i slutet av en match mellan hans klubb JS Kabylie och USM Alger i staden Tizi Ouzou i Algeriet, skriver Daily Mail.


På lördagen gick att läsa 
ett offentligt uttalande på JS Kabylies hemsida:

"JSK-spelaren avled till följd av en huvudskada efter att ha blivit slagen i huvudet efter mötet med USM Alger." 

"Som en bomb"

Som en reaktion på nyheten om Ebosse död publicerade USM Alger ett uttalande på sin egen klubb hemsida där de framförde sina djupaste kondoleanser till hans familj och klubb. Där gick att läsa:

"JS Kabylies kamerunska anfallare har förlorat sitt liv efter att ha blivit slagen i huvudet med något som kastats från läktaren. Denna fruktansvärda nyhet är beklämmande för fotbollen i vår nation och i Kamerun och anländer som en bomb bara några timmar efter mötet med USM Alger som spelades (på lördag) i Tizi Ouzou."

Gjorde mål i matchen

Ebosse spelade för Coton Sport FC, ​​Unisport Bafang och Douala AC i sitt hemland innan han flyttade till malaysiska klubb Perak FA 2012. Han skrev på för JS Kabylie i juli 2013, skriver Daily Mail.

Han hade gjort mål för Kabylie i en match som slutade 2-1 i hemmaförlust till USM Alger. 

Inrikesministeriet och kommunministern ska ha gett instruktioner om att inleda en utredning gällande omständigheterna kring hans död.