John Oberg gav sin mamma basebollen.
1 av 4
John Oberg gav sin mamma basebollen. - Foto: MLB
Han som gjort allt för att rädda livet på sin mamma Karen.
2 av 4
Han som gjort allt för att rädda livet på sin mamma Karen. - Foto: MLB
Trots en dödsdom har Karen blivit av med sin lungcancer.
3 av 4
Trots en dödsdom har Karen blivit av med sin lungcancer. - Foto: MLB
Mycket tack vare sin son.
4 av 4
Mycket tack vare sin son. - Foto: MLB

John, 27, fångade bollen för sin dödsdömda mamma

När 27-årige John Oberg fångade en boll och gav den till sin mamma var det bara början på en otrolig berättelse om en dödsdom i cancer, ett mirakel och en son som gör allt för sin mamma.


För två veckor sedan fick MLB-laget Seattle Mariners stjärna Robinson Canó en snedträff från slagplattan som hamnade hos 27-årige John Oberg. John, som var där för att titta på sitt favoritlag Detroit Tigers, blev så klart överlycklig över "fångesten" men gav direkt över bollen till sin rullstolsburna mamma.

– Jag gav över den till min mamma omedelbart eftersom jag visste att det skulle betyda mycket för henne, säger han till ABC News.

Sa upp sig från sitt jobb

Bara det en vacker historia. Men berättelsen slutar inte där. När ABC News pratade med 27-åringen fick de höra en smått osannolik historia.

I januari fick 59-åriga Karen Oberg, hans mamma, diagnosen lungcancer i det fjärde och värsta stadiet. Hon fick då höra att hon hade tre månader kvar att leva. När försäkringsbolaget slutade att täcka kostnaderna för hennes behandling på universitetssjukhuset i Michigan valde John att säga upp sig från sitt jobb för att kunna vara med sin mamma. 


Samtidigt startade han en namninsamling mot försäkringsbolaget som fick över 170 000 underskrifter.

Detta ledde ledde till att de tog tillbaka sitt beslut och fortsatte hjälpa Karen i sin kamp mot cancern. 


I augusti fick Karen beskedet att cancern försvunnit och även om läkarna säger att det är troligt att den kommer att komma tillbaka är John och hans mamma oerhört tacksamma över situationen just nu.

– Jag trodde inte att vi skulle vara där vi är i dag och jag är så överlycklig att vi är det, säger John till ABC News

Se hur John fångar bollen och ger den till sin mamma här.


LÄS MER:

Här ger MLB-stjärnan sin mamma världens bästa present

Är det här världens mest tursamma åskådare?

mlb
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

2 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.